RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Playstation Portable avslørt

Playstation Portable presenteres under PS-konferansen i Tokyo 2003.
Playstation Portable presenteres under PS-konferansen i Tokyo 2003.
Sist oppdatert:
Hemmelig kilde om PSP: "Den er bokstavelig talt ti ganger raskere enn alt annet der ute! Jeg hadde forventet at den skulle være lik PSone pluss litt, men det er den ikke. Den er lik Playstation 2 minus litt."

En av de mest spennende nyhetene på konsollfronten siden Gamecube er den nye bærbare spillkonsollen til Sony, Playstation Portable. Den har allerede fått forkortelsen på plass: PSP.

PSP er en av de største jippoene på nett om dagen og et utall manipulerte bilder av konsollen har blitt publisert sammen med ulike varianter av såkalt faktainformasjon.

Under Playstations årlige konferanse i Tokyo for kort tid siden avslører imidlertid presidenten i Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, alle spesifikasjonene til det håndholdte vidunderet. Spesifikasjonene er faktisk så imponerende at PSP vil likne mye mer på PS2 enn Psone, som først antatt.

Råtass
Maskinen bygges rundt to MIPS 4000 prosessorer. Den ene vil være programmerbar for spill, den andre er forbeholdt media-avspilling. Knyttet opp til hver sin prosessor finner du to grafikkenheter: En grafikk-synthesizer lik den i Playstation 2, og en annen som støtter ulik 3D-grafikk. Maskinen vil videre bli utstyrt med 7.1 kanals surroundlyd, avspilling av MP3 og MPEG4, USB 2.0, Memory Stick, IrDA infrarød port, og en TFT LCD-skjerm i 16:9 widescreen-format.

Hemmelig kilde snakker...
Spillmagasinet Edge var i Tokyo under konferansen, og klarte å få en utvikler i snakk mot at han fikk være anonym. Han forklarte at å utvikle spill til PSP vil bli svært enkelt.

- Hovedprosessoren gjør mesteparten av arbeidet - den kjører all spilkoden, den kunstige intelligensen og slike ting, og det ser ut som om den er like rask som PS2, kanskje litt raskere. Vi er ikke helt sikre. Det betyr at all kunstig intelligens og fysikk er sammenlignbar med Playstation 2 sin.

Edges kilde forteller videre at siden skjermen på PSP er mindre enn på vanlige konsoller vil kvaliteten på grafikken bli like god som PS2 sin, selv om PSP-skjermen har færre piksler.

Imponert
Alle bildene på nett av Playstation Portable er falske. Den finnes ingen designprototyper og det er kanskje grunn til bekymring for hvordan Sony skal få pakket alle chiper og kjølevifter inn i et fornuftig og frekt design. På en annen side er ikke designavdelingen hos Sony kjent for å være slappe med de gode løsningene.

Ikke desto mindre, utvikleren Edge pratet med virket overstadig begeistret for Sonys nye leketøy:

- Alle jeg har pratet med er helt slått ut av den. Jeg kan ikke forstå hvordan noen andre skal kunne konkurrere med den. Den er bokstavelig talt ti ganger raskere enn alt annet der ute! Jeg hadde forventet at den skulle være lik PSone pluss litt, men det er den ikke. Den er lik Playstation 2 minus litt.

Kommer til jul neste år
Under konferansen i Tokyo legger Sony også frem en plan for når PSP vil være i salg. En prototype skal presenteres under spillmessen E3 i Los Angeles i mai 2004, og konsollen skal lanseres verden over i løpet av fjerde kvartal 2004. Du kan være temmelig sikker på at Sony vil ha PSP klar til julegaverushet neste år med andre ord.

Vi gleder oss!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere