Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PlayStation stadig størst

Sist oppdatert:
De nye salgstallene for spillkonsoller viser at Nintendo har en fin fremgang. Men fremdeles er Sony den store giganten på markedet.

Selskapene har nå lagt frem salgstallene etter det viktige fjerde kvartalet, som inkluderer salget før jul.

Som forventet for Microsoft
Microsoft har solgt 13,7 millioner Xbox-maskiner siden lanseringen i november 2001, og hadde et salg som forventet i den viktige julehandelen.

- De to siste ukene før jul var salget litt større enn forventet, og de to første ukene av julehandelen var litt svakere, sier Robbie Bach, leder av Xbox-satsingen.

Inntektene falt likevel litt fra fjerde kvartal i 2002 til samme kvartal i 2003, fra 1,33 milliarder dollar til 1, 27 milliarder dollar.

Opptur for Nintendo
Nintendo kan juble etter en kraftig vekst i fjerde kvartal i 2003. Salget av GameCube-maskiner økte med hele 88 prosent i Europa sett under ett. Veksten under julehandelen var på 70 prosent.

Selskapet forteller om et salg på tre millioner maskiner i Europa totalt. Den kraftige salgsveksten blir i stor grad forklart med kraftige kutt i prisene, skriver BBC. Nintendo sier de nådde målsettingen om å selge seks milioner maskiner på verdensbasis i 2003.

Også spill til GameCube fikk ben å gå på i fjerde kvartal i fjor, salget økte med 45 prosent i forhold til samme periode i 2002.

Nintendos håndholdte spillmaskiner, GameBoy Advance, solgte også svært bra i perioden, med en økning på 33 prosent.

Nedgang for Sony
Den ubestridte eneren, Sony PlayStation 2, er solgt i 70 millioner eksemplarer verden over, men hadde en negativ utvikling i fjerde kvartal i fjor. Statistikken for salget frem til jul viser en nedgang på 8 prosent mot fjoråret. Den største nedgangen kom i USA, mens det totale resultatet ble bedret av en økt etterspørsel i Europa og Japan.

Til tross for nedang solgte Sony like mange maskiner i november og desember som Nintendo solgte på hele året.

Sony ser med ro på fallende salgstall, og mener de kan vise til gode tall med tanke på at spillmaskinen har vært på markedet lenge. En oppgang på 27 prosent for spill til maskinen gir neppe grunn til økt uro.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!