*Nettavisen* Nyheter.

Pleier angrep plagsom sykehusgjest

Foto: (Scanpix)

Løftet kvinnen opp og kastet henne gjennom døren.

09.01.09 16:31

(iBergen.no) Mannen (53) er nå dømt til bot for den hardhendte behandlingen av kvinnen.

Kranglet med pasient
53-åringen jobber som ekstravakt ved Haukeland sykehus og for ett år siden var han plassert som fastvakt ved rommet til en vanskelig pasient.

De to hadde flere konfrontasjoner i løpet av 53-åringens vakt og han var allerede irritert da det hele toppet seg med en hissig krangel om pasienten skulle få gå ut og røyke eller ikke.

Nektet overnatting
Pasientens eks-kjæreste var samtidig på besøk og overvar hele krangelen. Hun overnattet ofte da hun besøkte eksen på sykehuset og det var også planen denne natten. Men på grunn av kranglingen, ga 53-åringen henne beskjed om at det denne natten var uaktuelt at hun fikk overnatte.

Da kokte det over for pasienten og kvinnen, som skjelte ut pleieren på det groveste. Den storvokste 53-åringen reagerte med å løfte opp kvinnen og kaste henne gjennom luften ut på gangen.

Slept langs gulvet
Sjokkerte vitner så hvordan hun kom flygende gjennom luften og landet ved noen møbler i korridoren. Forslåtte begynte hun å krabbe bort fra 53-åringen, som kom etter henne ut i gangen. Han grep da tak i henne og slepte henne bortover gulvet.

Med et fast håndgrep løftet han henne opp og bar henne ut av avdelingen. Utkastelsen resulterte i at han ble anmeldt for legemsfornærmelse.

- Det var nødverge
Da saken var oppe for Bergen tingrett denne uken nektet han straffskyld og mente han hadde handlet i nødverge, både for seg selv og andre pasienter. Det var retten uenig i.

«Retten finner etter dette at tiltalte ikke har handlet i nødverge. (...)Tiltalte har med viten og vilje tatt tak i og kastet, dratt og løftet NN (kvinnen, journ. anm.) ut av pasientrommet og korridoren (...), retten finner således at han har handlet forsettlig.» konkluderer retten i dommen mot ham.

- Betydelig overreaksjon
Dommerne var ikke imponert over 53-åringens konfliktmestring.

«Retten vektlegger at tiltaltes handlemåte overfor fornærmede fremstår som en betydelig overreaksjon. Selv om tiltalte følte situasjonen ubehagelig hadde han klare handlingsalternativer.»

Han ble derfor idømt en bot på 8000 kroner. I tillegg må han betale saksomkostningene på 4000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag