*Nettavisen* Nyheter.

Pleier ble øyenvitne til voldtekt av 98-åring

Bergen (NTB): Hjemmesykepleieren som kom inn i Hilda Festes omsorgsleilighet kvelden 98-åringen ble drept, ble øyenvitne til voldtekten. Men hun så lite av gjerningsmannen.

Hjemmesykepleieren fortalte i Nordhordland tingrett torsdag at hun ble kalt opp fordi Hilda Festes trygghetsalarm var blitt utløst. Hun var hos en annen beboer like i nærheten og brukte bare noen minutter til Festes leilighet.

- Jeg kom inn i gangen og så to bein som stakk fram. Jeg tenkte først at hun hadde falt, fortalte pleieren.

- Jeg gikk nærmere, og da så jeg at det lå noen oppå henne. Jeg så bare beina hans også og gikk nærmere. Da så jeg at han voldtok henne. Han gjorde samleiebevegelser. Jeg trodde ikke mine egne øyne, sier kvinnen, som fortsatt jobber i hjemmetjenesten i Os kommune.

Hun ropte «Ka i helvete foregår her?» og løp ut. Hun har inntrykk av at mannen kom ut i døra til omsorgsleiligheten, og hun løp vekk for at han ikke skule få tak i henne.

Pleieren sier hun bare så gjerningsmannen bakfra, og kunne i retten ikke beskrive ham særlig nøye ut over at han var hvit. På spørsmål om hun kunne identifisere gjerningsmannen, svarte hun nei. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.