RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pleier dømt for overgrep mot psykiatrisk pasient

Sist oppdatert:
En mann i 30-årene er dømt til to års fengsel for å ha misbrukt stillingen som pleier ved Blakstad sykehus til å skaffe seg seksuell omgang med en psykiatrisk pasient.

Den tidligere pleieassistenten skal ifølge dommen også ha hjulpet den unge, kvinnelige pasienten med flere selvmordsforsøk, ifølge VG. Nå er han dømt til to års fengsel og til å betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen. Han fratas dessuten retten til å arbeide i privat og offentlig helsetjeneste for alltid.

Asker og Bærum tingrett fastslår i domspremissene at «tiltalte grovt har utnyttet den tillit fornærmede hadde» til ham som pleieassistent på Blakstad sykehus.

Tingretten satte i utgangspunktet dommen til tre år, men ga ett års strafferabatt fordi tiltalte tilsto de forholdene han var tiltalt for.

«Fornærmede fikk et tillitsforhold til tiltalte gjennom hans stilling ved Blakstad sykehus, og han skaffet seg seksuell omgang med henne gjennom dette tillitsforholdet. Han hadde gjentatte samleier med henne i perioden april til juli 2013, i en tid hvor hun var svært psykisk syk», heter det i tingrettens dom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere