Pleier dømt for overgrep mot psykiatrisk pasient

En mann i 30-årene er dømt til to års fengsel for å ha misbrukt stillingen som pleier ved Blakstad sykehus til å skaffe seg seksuell omgang med en psykiatrisk pasient.

19.05.15 19:58

Den tidligere pleieassistenten skal ifølge dommen også ha hjulpet den unge, kvinnelige pasienten med flere selvmordsforsøk, ifølge VG. Nå er han dømt til to års fengsel og til å betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen. Han fratas dessuten retten til å arbeide i privat og offentlig helsetjeneste for alltid.

Asker og Bærum tingrett fastslår i domspremissene at «tiltalte grovt har utnyttet den tillit fornærmede hadde» til ham som pleieassistent på Blakstad sykehus.

Tingretten satte i utgangspunktet dommen til tre år, men ga ett års strafferabatt fordi tiltalte tilsto de forholdene han var tiltalt for.

«Fornærmede fikk et tillitsforhold til tiltalte gjennom hans stilling ved Blakstad sykehus, og han skaffet seg seksuell omgang med henne gjennom dette tillitsforholdet. Han hadde gjentatte samleier med henne i perioden april til juli 2013, i en tid hvor hun var svært psykisk syk», heter det i tingrettens dom. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.