Gå til sidens hovedinnhold

Pleier siktet for drap på seks eldre

Paris (NTB-AFP): En pleier på et eldrehjem i de franske Alpene er siktet for å ha forgiftet og drept seks pensjonister. Den 30 år gamle kvinnen skal også ha forsøkt å forgifte tre andre.

Kvinnen skal ha gitt de ni beboerne på hjemmet der hun arbeidet en cocktail med psykoaktive stoffer, ifølge påtalemyndighetens talskvinne Dietlind Baudoin.

Ofrene var alle i 80-årene og hadde normale problemer knyttet til sin høye alder, men var ellers ved god helse. Alle dødsfallene har funnet sted siden starten av oktober, på Cesalet-hjemmet i utkanten av byen Chambéry.

En politikilde har ifølge AFP sagt at kvinnen har innrømmet at hun ville «døyve lidelsene» til ofrene, men hun har ikke innrømmet å ha drept dem.

Pleieren ble pågrepet tirsdag, i første omgang i forbindelse med dødsfallet til en 84 år gammel pasient som 27. november falt i koma uten noen klar årsak og døde to dager senere.

Prøveanalyser viste senere at hun hadde fått store doser psykoaktive legemidler som ikke var foreskrevet for henne. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka