Gå til sidens hovedinnhold

PLO fordømmer Israel for behandlingen av kristne

Jerusalem (NTB-AFP): PLO fordømmer Israel for å legge utallige hindringer i veien for palestinske kristne og muslimer som ønsker å besøke de hellige stedene.

Kritikken lørdag kommer i forbindelse med feiringen av den ortodokse påsken, når de ortodokse kristne feirer sin «hellige ild»-seremoni.

- Israel har ikke bare isolert vår okkuperte hovedstad fra resten av vårt land, noe som tvinger vårt folk til å søke spesielle militærtillatelser til å besøke familie og de hellige stedene på religiøse merkedager. Men de har også banket opp palestinere som prøver å ta seg fram til Gravkirken, sier Hanna Amireh, medlem av PLOs ledelse og leder for komiteen for kirkesaker.

Mengder med ortodokse kristne fylte lørdag gatene rundt Gravkirken i Jerusalems gamleby, som er omringet av tusener av israelske politifolk.

- De israelske styrkene har forvandlet en religiøs helligdag til et slagscenario, sier Amireh og legger til at det hele er ledd i Israels plan for å gjøre Jerusalem til en eksklusivt jødisk by.

- Mens palestinske kristne og muslimer møter utallige hindringer for å nå fram til sine hellige steder og feire, kan jøder fra alle steder fritt be ved sine hellige steder, la han til. (©NTB)