*Nettavisen* Nyheter.

PLO støtter Hamas' betingelser for våpenhvile

Røyk og flammer fra en eksplosjon i Gaza by tirsdag 22. juli. Foto: Hatem Moussa (Ap)

Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO ga onsdag sin støtte til Hamas' betingelser for å avtale en våpenhvile med Israel. Det kan gjøre det lettere å få stanset kampene.

23.07.14 07:37

Med støtte fra Israel og USA har Egypt forsøkt å få begge parter til å stanse kampene og starte forhandlinger om en våpenhvile på Gazastripen der over 600 mennesker er drept hittil.

Hamas har imidlertid ikke godtatt tilbudet til Egypt og krever garantier for at Israels og Egypts blokade av enklaven blir opphevet og at fanger løslates. Friksjonen er ikke blitt mindre av at tilliten mellom regimet i Kairo og Hamas er minimal.

PLO støtter Hamas

At PLO onsdag vedtok å støtte Hamas' krav, kan gjøre Palestinas president Mahmoud Abbas, som er PLOs leder, til en effektiv mekler for en våpenhvile.

– Gazas krav om å stanse aggresjonen og heve blokaden i alle sine former er kravene til hele det palestinske folk, og de representerer målet som den palestinske ledelsen har satt inn hele sin energi for å oppnå, sier PLO-toppen Yasser Abed Rabbo.

Dødstallene stiger

På den 16. dagen med kamper er tallet på drepte palestinere med det steget til 639, sier talsperson Ashraf al-Qidra i helsemyndighetene på Gazastripen. Over 4.000 er blitt såret.

Etter at Israel innledet bakkeoperasjonen i den lille enklaven, har 29 israelske soldater blitt drept, opplyser militæret. I tillegg er to sivile drept.

Slutt å slåss, begynn å snakke, var oppfordringen til partene da FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Tel Aviv tirsdag, men den israelske operasjonen fortsetter.

USAs utenriksminister John Kerry, emiren av Qatar og utenriksminister Børge Brende er også blant dem som er i regionen og jobber for å få til en våpenhvile. (©NTB)

Les også: Ap vil merke varer fra okkuperte områder i Israel

Les også: Palestina-venner varsler bred markeringer i Oslo og Bergen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.