RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pølseporteføljen

Sist oppdatert:
Etter lesersuksessen har iMarkedet.no igjen spurt kongen av "taxisegmentet", Ernst Dahlbo, om hans aksjesyn i sommer. Sjekk kioskeierens aksjetips her
iMarkedet.no følger aksjeinvesteringene til Ernst Dahlbo. Han driver Superkiosken i Waldemar Thranesgate i Oslo, og er kjent for å diskutere aksjer med drosjesjåfører og andre som kommer innom kiosken.

Dahlbo har også tidligere vært ute med sine aksjeråd i media med suksess. iMarkedet.no følger kioskeierens aksjeråd fremover i den såkalte pølseporteføljen.

Tror fortsatt på PA Resources

Kioskeieren holder ser fortsatt til favorittaksjen PA Resources, som han kjøpte seg inn i på 11 kroner. Denne aksjen har fortsatt oppturen de siste månedene, og handles nå til 85 kroner.

- Dette tror jeg har vært mitt beste tips noen sinne, mener Dahlbo.

Ernst Dahlbo tror fortsatt på oljebransjen, og mener PA Resources, til tross for at aksjen har gått mye i det siste, har mer inne.

- Jeg tror PA Resources har mer å gå på hvis man ser på det langsiktige bildet. Aksjen har gått mye i det siste, men jeg har vært på en presentasjon med selskapet, og ledelsen virker både bra og dyktig, sier kioskeieren.

Dahlbo tror selv fremdeles på PA Resources, men har solgt unna noe.

- Jeg sitter på en god del aksjer i PA Resources enda, og liker den gjerrige lederstilen til selskapet, forteller Ernst Dahlbo.

Når kioskeieren skal investere selv, prøver han å se det litt mer langsiktige perspektivet.

- Jeg følger børsen hver dag, og har vel et halv-langsiktig perspektiv, kan Dahlbo fortelle til iMarkedet.no

Han tror også på oljebransjen fremover, og blir ikke forundret om vi får se oljepriser helt opp mot 80 dollar, eller mer.

- Jeg tror vi vil få se en vekst i oljeprisen fremover. Det er et enormt energibehov blant annet i India og Kina, og oljeprisen vil nok stige mange prosent fremover, forteller Ernst Dahlbo til iMarkedet.no

CanArgo er sommerens favoritt

- Jeg tror CanArgo på lang sikt vil gjøre det bra, sier Dahlbo.

Han sier videre til iMarkedet.no at han synes CanArgo har gått altfor lite sammenlignet med andre oljeselskaper, og tror vi nå kan få se en vekst i aksjen.

- CanArgo borer jo i Østen, og har vært det jeg vil kalle litt dumme. Men jeg tror det er mange positive ting på gang, selskapet skal jo blant annet levere gass til staten, oppsummerer aksjespekulant Dahlbo.

Det har vist seg før at kioskeier Ernst Dahlbo pleier å ha rett i sine betraktninger, og nå mener han vi kanskje kan få se en kraftig avkastning i CanArgo.

- Jeg blir ikke overrasket over om CanArgo tar tregangeren i løpet av trekvart år, sier Dahlbo svært så optimistisk.

Har aldri trodd på EØS

Ernst Dahlbo har også tro fiskeribransjen, og tror det er svært positivt med John Fredriksen og Jens Ulltveit-Moes inntog i bransjen.

- Jeg tror Fredriksen og Ulltveit-Moe vil gjøre bransjen mer fornuftg. Jeg tror vi vil få se en omstrukturering av bransjen, sier kioskeieren.

Dahlbo synes også det er helt uforståelig at Norge skal stå på kne og be pent om at noen skal kjøpe fisk herfra. Han har heller aldri skjønt hva Norge tjener på EØS samarbeidet.

- Jeg har aldri skjønt at Norge må stå på kne og be pent. Jeg synes det er helt vilt. Men det er jo mulig man er redd for å ikke få eksportert, men jeg tror vi kan få se et oppsving rent prismessig, forteller Ernst Dahlbo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere