RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plura-ulykken: - Det blir nesten ikke verre enn dette

Mo i Rana (NTB): Politiet i Helgeland satt mandag sammen i stabsmøte for å vurdere hva som skal gjøres videre for å få opp de to finske dykkerne som omkom i Pluragrotten i Nordland fredag.

Med på møtet er en representant fra Oslo brann- og redningsetat som også bisto i en lignende ulykke i den samme grotta i 2006 da en norsk dykker omkom.

- Det blir nesten ikke verre enn dette. Det finnes ikke teknologi som gir oss kommunikasjon inn i grotta. Arbeidstilsynet har det som et absolutt krav. Det går ikke her. Vi snakker om 130 meters vanndyp og en drøy kilometer inn i fjellet, sier etatens avdelingssjef Fredrik Frøland til NTB.

Det er nedlagt dykker- og ferdselsforbud i grotta og satt opp vakthold på stedet. Den underjordiske grotta er 2.600 meter lang, godt over hundre meter dyp og regnes som Nord-Europas lengste.

Kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen i UNN opplyser til NTB at alle de tre finske dykkerne som kom seg ut ble utskrevet fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø lørdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere