23. januar 2008 ble liket av en mann funnet i en brønn på Vollheim gård i Søndre Land kommune - fire uke etter at politiet hadde funnet en 35-åring drept på låven samme sted.

Rettssaken mot fem mennesker startet i Lillehammer mandag.

Har du tips om saken? Send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Nekter drap
Politiet mener Berit Thorstensen (52) er hovedpersonen bak begge drapene, og står også tiltalt for dette. Det samme er lillebroren Knut Arne Thorstensen (34), Berits tidligere kjæreste Ronny Kjeldsen (42), samt vennene Ole Kristian Bjørnsen (31) og Knut Keiko Rønningen Kaasastul (32).

Tiltalen mot de fem inneholder to poster på overlagt drap, to poster på to grove ran og ett trygdemisbruk, ifølge oa.no.

Ifølge påtalemyndigheten er det storesøsteren som har planlagt drapene. Hun har derimot ikke erkjent noen tilknytning til drapet, og nektet straffskyld på spørsmål fra dommer Helle Rolstad om hvordan hun stilte seg til den delen av tiltalen som omfatter to drap.

Berit Thorstensen risikerer 21 års forvaring.

Plyndret liket
Noe klart motiv for det grove drapet av Abrahamsen er ikke kommet frem, men politiet mener de tiltalte plyndret liket etter henrettelsen, skriver VG Nett.

- Ragnar har blitt ransaket minst to ganger etter at han ble drept. Først rett etter at han ble skutt, deretter etter at alle fire tiltalte hadde vært samlet på kjøkkenet ved gården for å diskutere hva de skulle gjøre videre. Vi vet i alle fall at det er tatt penger fra liket, sa statsadvokat Thorbjørn Klundseter i sitt innledningsforedrag.

«Skrekkens gård»
Like etter nyttår i fjor ble Ragnar B. Abrahamsen (35) funnet død inne på en låve på gården. Han var skutt i hodet, og drapet bar preg av å være en henrettelse.

Under etterforskningen av dette drapet, bare få dager senere, ble et annet lik funnet på gården. Jan Petter Aarstad (41) ble funnet i en brønn, under en vaskemaskin, en gressklipper og annet skrot. Han skal ha blitt injisert med en overdose heroin, men han skal ikke ha dødd av denne før han ble plassert i brønnen.

- Drept?
Berit Thorstensen har skiftet forsvarer flere ganger.

- Hun benekter noe ansvar for de to dødsfallene. Når det gjelder avdøde som er funnet i brønnen, har verken hun eller jeg ut fra de saksdokumenter som er mottatt, grunnlag for å hevde at han er drept av noen som helst, sa hennes forrige forsvarer, John Christian Elden, til Nettavisen i februar.

- Det er fortvilet for henne at noen systematisk har lekket påstander mot henne til media mens hun selv sitter i isolasjon og ikke får vite om anklagene eller har mulighet til å ta til motmæle, sa Elden.

Innrømmet drap
Lillebroren Knut Arne Thorstensen erkjente straffskyld for drap på Aarstad og Abrahamsen i retten mandag, i tillegg til ét grovt ran.

- Det har hele tiden vært viktig for min klient å samarbeide med politiet og legge kortene på bordet, har hans forsvarer, Johnny Veum, tidligere uttalt til Nettavisen.

Bjørnsen erkjente skyld for to grove ran, mens Kaasastul erkjente skyld i et av ranene.

Kjeldsen erkjente ikke skyld for drapet han er tiltalt for.