*Nettavisen* Nyheter.

Poengdeling mot Byåsen

VALLE (vif.no): Vålerengas rekrutter måtte nøye seg med 1-1 og poengdeling mot Byåsen i regnværet hjemme på Valle mandag kveld. Glenn Roberts scoret Vålerengas mål på straffe.

15.05.07 01:29

- Vi hadde de største sjansene og vi burde scoret mer enn ett mål i dag. Byåsen hadde også sine muligheter, men jeg mener vi var nærmest seieren, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi spilte en dårlig og en ganske god omgang. Vi får ta med oss den gode omgangen videre, selv om det var en del å rette på der også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig start
Førsteomgang startet på verst tenkelige vis for Vålerenga. Allerede etter fire minutter lå ballen i nettet bak Øyvind Bolthof etter at Kjell Rune Selin hadde avsluttet fra 14 meter. VIF-rekruttene kom seg til hektene etter hvert, men hadde ikke tempo nok til å spille ut duellsterke gjester. De farligste sjansene kom på avslutninger fra langt hold, men verken Kristian Brix, Sebastian Mila eller Jørgen Horn klarte å overliste en god Steinar Sørlie i Byåsen-målet. I den andre enden av banen stod også VIF-keeper Øyvind Bolthof en god kamp og sørget for at gjestene fra Trondheim måtte nøye seg med sitt tidlige ledermål.

- Førsteomgang startet forferdelig med baklengsmål etter fire minutter. Vi hadde for dårlig sikring etter en duell og Byåsen kom for lett til. Det største problemet vårt før pause var at balltempo ikke var høyt nok og vi fikk ikke de vendingene i spillet som vi hadde håpet på, forteller Holter.

- Vi skapte ikke så veldig mye, men hadde noen gode skuddmuligheter. Jevnt over synes jeg vi var det beste laget også før pause, selv om vi ikke på noen måte leverte en god omgang.

Bedre etter pause
VIF 2 kom på banen med to nye fjes etter pause. Mohammed Fellah erstattet Sebastian Mila sentralt på midtbanen, mens Adnan Haidar overtok for Alexander Mathisen på høyrekanten. Et piggere hjemmelag viste seg fra en langt bedre side enn før pause og produserte en rekke gode muligheter. Hull på byllen ble det imidlertid ikke før etter halvspilt omgang da Byåsen måtte stoppe Dennis Obeng med ulovlige midler innenfor sekstenmeteren. Glenn Roberts gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket og sørge for balanse i målprotokollen. Til tross for gode forsøk fra blant annet Kristian Brix og Dennis Obeng ebbet kampen ut uten flere scoringer.

- I andreomgang var vi betraktelig bedre enn før pause og hadde mange feite sjanser. Vi burde scoret flere enn det ene vi fikk, men vi har ikke helt flyten om dagen. Det var en del tilfeldigheter når ballen datt ned i feltet foran målet til Byåsen, men vi var ikke på hugget og Byåsen fikk klarert.

- Vi er nødt til å få opp balltempo mot lag som Byåsen. De er flinke til å krige og kan jobbe oss ut av kampen om vi ikke tar dem på tempo og presisjon. Når motstanderen spiller 4-3-3 er vi nødt til å vende spillet mer og involvere kantene mye. Vi klarte det til dels på kanten til Kristian Brix i andreomgang og de stod ganske høyt slik at det ble farlig hver gang vi fikk tredd ballen gjennom, sier Vålerenga-treneren.

Trenger poeng
Etter en solid start på sesongen med to strake seire har det buttet i mot for Vålerengas rekrutter den siste tiden. Ett poeng er fasiten på de tre siste kampene.

- Dette er en kamp vi skal vinne på hjemmebane, men det er klart at det blir tøft om vi må stille like ungt lag i alle kampene. Det blir en hard sesong om vi ikke skaffer oss de poengene vi trenger tidlig.

På en dag der lite fungerte optimalt for Vålerenga var det få spillere som utmerket seg, men midtstopper Morten Lie fortsatte de gode taktene fra vårens juniorkamper.

- Morten var bra. Han kan bli mer presis i pasningsspillet, men leverte absolutt en godkjent kamp i dag, avslutter Holter.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. serierunde - 2. divisjon avdeling 2
Vålerenga 2 – Byåsen 1-1 (0-1)

Valle Hovin kunstgress

Mål: 0-1 Kjell Rune Selin (4), 1-1 Glenn Roberts (str. 71)

Gule kort Vålerenga: Sebastian Mila, Jørgen Horn, Amin Nouri

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Fredrik Carlsen, Jørgen Horn, Morten Lie, Amin Nouri – Alexander Mathisen (Adnan Haidar fra 45), Sebastian Mila (Mohammed Fellah fra 45), Harmeet Singh, Kristian Brix – Glenn Roberts, Dennis Obeng

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.