RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poengdeling mot Ørn/Horten

Sist oppdatert:
LYSTLUNDEN (vif.no): Et Vålerenga-lag under pari rotet bort tre poeng på overtid mot Ørn-Horten mandag. Kampen endte 2-2 etter VIF-scoringer av Jalal El-Gharbi og Tore André Flo.

– Dette var sesongens dårligste andredivisjonskamp fra vår side, men flere av spillerne som startet i dag var nok hemmet at de er inne i en fasteperiode. Så mange personlige feil har vi ikke hatt tidligere i år. Dessuten florerte pasningsfeilene. Vi er ikke fornøyd med prestasjonene i dag, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

El-Gharbi-mål før pause
Vålerenga-spillerne holdt ikke vanlig nivå mot Ørn-Horten. Hjemmelaget tok kommandoen i førsteomgang, men maktet ikke å produsere store sjanser. Etter en halvtimes spill var det Vålerenga som tok ledelsen. Glenn Roberts plukket opp en utboksing fra Øyvind Bolthof og sendte en lang ball i retning Jalal El-Gharbi som side om side med en Ørn-Horten-forsvarer sendte ballen i nettet fra 15 meter.

I minuttene etter scoringen virket det som om nedrykksnervene tok hjemmelaget, uten at Vålerengas rekrutter klarte å utnytte usikkerheten.

– Førsteomgang var langt under pari. Mange virket sløve i dag. Vi prøvde å jage igang spillerne fra første minutt i dag, men det hjalp ikke så veldig mye.

Etter pause var VIF-rekruttene hakket bedre enn i førsteomgang, men var likevel et stykke fra toppformen. Vålerenga produserte gode muligheter, men var upresise i avleveringene.

Etter halvspilt omgang snappet en Ørn-angriper opp et tilbakespill og gikk i bakken i duellen med Øyvind Bolthof. Straffen satt Kjell André Thu i Bolthofs venstre hjørne.

Mistet poeng på overtid
Etter utlikningen jaget Vålerenga et ledermål. Målet kom etter en halvtime. Adnan Haidar spilte seg fri på høyrekanten, fant Glenn Roberts foran mål som etter litt om og men fikk lagt tilbake til Tore André Flo. Angriperen smalt ballen i mål fra fjorten meter.

Alle poengene så ut til å havne i Oslo, men på på overtid utliknet hjemmelaget. Et hardt innlegg fra høyresida gikk via Eivind Eriksen og i mål. Like før dommeren blåste av kampen hadde Glenn Roberts muligheten til å avgjøre kampen, men alene igjennom ble spissen lagt bakken. Rødt kort til Ørn-Horten-spilleren og et resultatløst frispark til Vålerenga.

– Jeg synes vi tross alt er bedre i andreomgang. Sett ut fra prestasjon skal vi være fornøyd med å få med oss ett poeng hjem, men det er utrolig surt og unødvendig at vi slipper dem til og lar dem utlikne på overtid. Dårlig duellspill fra vår side. Dessuten ligger vi feil i forkant av scoringa.

De fikk det alt for enkelt. Vi var ikke smarte nok og gjorde veldig mange dumme feil, konstaterer Holter.

Mot ny kontrakt
Poenget mot Ørn-Horten sendte Vålerenga et steg nærmere fornyet kontrakt.

– Det er viktig for oss at ikke Ørn-Horten fikk tre poeng i dag. Poenget vi fikk kan fort vise seg å bli viktig, men hadde vi vunnet i dag hadde vi definitivt sikra plassen i divisjonen. Det er surt at vi ikke klarer å holde på ledelsen.

Andreas Holter var ikke fornøyd med prestasjonene i Horten, men har forståelse for at noen av spillerne slet med å komme opp på sitt vanlige nivå.

- Mange av juniorspillerne var langt under pari i dag, men mye av forklaringen ligger nok i at de har gått lenge uten mat. Når man er inne i en fasteperiode er det vanskelig å prestere optimalt på dette nivået. Best av våre i dag var André Muri. Han var som vanlig solid i forsvaret.

22. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Ørn-Horten – Vålerenga II 2-2 (0-1)

Lystlunden – 186 tilskuere

Mål: 0-1 Jalal El-Gharbi (30), 1-1 Kjell André Thu (str. 70), 1-2 Tore André Flo (75), 2-2 Eivind Evensen (92)

Gult kort Vålerenga: Mohammed Fellah (73)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, André Muri, Kristoffer Thuen, Amin Nouri – Jalal El-Gharbi (Harmeet Singh fra 72), Mohammed Fellah, Alex Mathisen (Adnan Haidar fra 46), Mustafa Achrifi (Kristian Brix fra 46) – Glenn Roberts, Toré Andre Flo

Tabell 2.divisjon avdeling 1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere