Poengdeling mot Sarpsborg

Vålerenga og Sarpsborg 08 delte poengene etter 2-2 på Sarpsborg stadion. Vålerengas målscorere var Maria Arnesen og Camilla Huse.

Følg Vålerengas damelag på vif-damefotball.no

Her er hovedtrener Cecilie Berg-Hansens tanker etter kampen:

Sarpsborg 08 kjempet hardt og satset på kontringer, noe de lykkes godt med i 1. omgang. Vi presterte under pari der valg og utførelse ikke stemte. Etter et par bra pasninger innen laget slår vi bort, eller mister ballen, når laget er på vei fram. En del av pasningene oppleves som rene kaospasninger. Når vi gjør dette i 1. omgang gir vi bort initiativet, og Sarpsborg 08 får komme rettvendt mot vår forsvarsfirer gang på gang. Med så raske og tekniske offensive spillere som Sarpsborg har, er dette en dødssynd.

Disse feilene gjør at det i blant ser ut som Østfold-laget er det bedre laget, men Sarpsborgs målsjanser er oftest resultat av våre egne feilbedømminger der vi slår ballen mot bakrom, som ikke var hensiktsmessig - mer enn at det ble spilt rundt oss.

Vi har noen store sjanser vi også, men det var rettferdig at Sarpsborg 08 leder 1-0 etter 1.omgang fordi vi gjør for mange feil og hjemmelaget hadde nok sjanser de også til å score flere mål, og vi reddet en ball på målstreken.

Samtidig var følelsen at Sarpsborg 08 ikke kom til å orke i 2.omgang om de løp som de gjorde i innledningen. Følelsen viste seg også å være riktig.

I 2.omgang tar Vålerenga over mer og mer. Vi er klart det ballførende laget og vi får en tidlig utligning på en corner. Etter utligningen føles trenden i kampen krystallklar. Vålerenga forsøker å spille sitt spill, og vi klarer å justere feilene fra 1. omgang. Sarpsborg 08 slår nesten bare langt og er mest opptatt av å forsvare seg da de legger om til 4-5-1 og det gis beskjeder til spillerne om at de må vurdere hvilke offensive løp de tar slik at de ikke sliter seg ut.

Sharon Hansen blir felt i straffeområdet, men dommeren velger å ikke blåse. Midtveis i 2.omgang setter Camilla Huse inn 2-1 fra en herlig volley fra 20 m. Like etterpå får desverre hjemmelaget en straffe der dommeren like gjerne kunne latt være å blåse da han ikke blåste for oss i en lignende situasjon tidligere i omgangen. Straffen settes sikkert bak vår keeper og dermed står det 2-2.

Vålerenga presser hjemmelaget hardt i jakten på vinnermålet. Selvsagt blotter vi oss ved noen tilfeller, men vi var ikke fornøyd med uavgjort slik som kampbildet var i 2.omgang. Vi skaper nok sjanser for å ta med 3 poeng hjem til Oslo, men vi maktet ikke å få ballen i mål. Marianne Hansen blir spilt fri og hun får dyttet ballen forbi keeper, men en oppofrende særping redder ballen på streken. Maria Arnesen fyrer et frispark i tverrligger og Camilla Huse header returen mot åpent mål fra 6-7 m, men headingen går over. Kristin Haugstad var ikke langt unna å sette inn vinnermålet med et skudd fra distanse.

Spillerne er veldig misfornøyd med uavgjort, men hele kampen sett under ett, er kanskje uavgjort rettferdig. Skulle ett av lagene vunnet kampen, er det nok de blå fra Oslo som var nærmest ut i fra andre omgangens press.

Det er ingen grunn til å henge med hodet da vi klarer å snu kampen etter å ligge under 1-0. Vi har mye mer å gå på, og da er det sterkt å få med seg 1 viktig poeng i en vanskelig bortekamp.

Jentene legger ned mye arbeid nok en gang, men vi klarte ikke å løse kampbildet i 1.omgang. Det måtte en pauseprat til for å få til en kollektiv justering, og det gjorde at vi snudde kampen til vår fordel.

Vi gleder oss allerede til bortekamp mot Voss neste søndag.

Følg Vålerengas damelag på vif-damefotball.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.