RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poesi på livet løs

Sist oppdatert:
En traurig film hvor vi dras inn i hovedpersonen Sylvias desperate kamp om oppmerksomhet både fra sin mann, sine forfatterkolleger og sitt filmpublikum. Det blir rett og slett litt for trist.

Sylvia - Storbritannia 2003. Regi: Christine Jeffs. Med: Gwyneth Paltrow, Daniel Craig m.fl.

Aldersgrense: 15 år.

Den amerikanske forfatteren Sylvia Palth møter forfatteren og poeten Ted Hughes ved en festlig tilstelning i England. Den unge Plath, beundringsverdig spilt av Gwyneth Paltrow blir hodestups forelsket i den flere år eldre, anerkjente poeten og forfatteren Ted Hughes (Daniel Craig).

Deres forhold er myteomspunnet, og blomstrer en heftig periode i frofdig kjærlighet, og etter kort tid gifter de seg. Men Sylvia gifter seg ikke bare med en vakker mann. Han er også en berømt, og ikke minst omsvermet poet.

Mens han produserer den ene suksessnovellen etter den andre, forsøker Sylvia å finne tilbake til sin skaperglede, originalitet og genialitet i sitt forfatterskap.

Men proporsjonalt med Teds oppmerksomheten fra pressen og den litterære verden, øker også oppmerksomheten fra kvinnelige beundrere. Forfatterparets forhold rakner sakte men sikkert.

«Sylvia» er en deprimerende film om utilstrekkelighet og misunnelse hvor mangelen oppmerksomhet er det sentrale tema. Sylvia opplever å bli oversett både av litteraturkritikere og sin egen mann, som har mer enn nok med seg selv og sine beundrere.

Regissør Jeffs lar filmens dystre undertone komme godt fram gjennom et uhyggelig og godt samspill mellom de to hovedpersonene, men samspillet gir ikke filmen nok energi til å opprettholde spenningen og nysgjerrigheten til å følge historien.

Filmen blir både langtekkelig og uengasjerende, og mangler totalt framdriv, selv om den vekker en viss medlidenhet med den stakkarslige Sylvia.

Det begynner så bra, men blir bare verre og verre. Tragedien vil ingen ende ta, og snaue to timer med den underlegne og suicidale Sylvia i fokus blir i det meste laget for en stakkars kinogjenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere