*Nettavisen* Nyheter.

Pokerblogg: Finalebord

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Kristiansand, etter GUKPT Leg 1 i Brighton, 21. januar 2009:

21.01.09 17:50

Vi var 9 som spilte finalebord. Her er oversikt over spillerne med antall chips:

Sete 1: Nathan Lee - 159 000
Sete 2: Richard Lewidon - 99 000
Sete 3: Ramsey Ajram - 291 500
Sete 4: Bernard Litman - 194 000
Sete 5: Keir Ratcliff - 128 000
Sete 6: Matt Perrins - 264 500
Sete 7: Nicholas Holbrook - 622 000
Sete 8: James Sudworth - 331 000
Sete 9: Andreas Høivold - 268 500

En liten kommentar til spillerne jeg hadde spilt med før finalebordet (noen av mine beskrivelser skulle dog vise seg å ikke stemme helt):

Nathan Lee: Ikke spilt med i Brighton.

Richard Lewidon: Samme, ikke spilt med.

Ramsey Ajram: Ung og svært kapabel spiller. Spiller høye cashgame normalt, men svært sjelden turneringer. Neil Channing, som sponser mange gode spillere, sa at Ramsey var hans hemmelige våpen.

Bernard Litman: Forretningsmann fra London som spiller mye poker. Ganske svak generelt sett, men veldig aggressiv i blindene og på knappen. Det er ganske uvanlig at spillere skifter så mye stil i forhold til posisjon. Han spilte like aggressivt bra lilleblind som fra storeblind og rehøynet gjerne både preflopp og på flopp.

Keir Ratcliff: Enda en ung spiller. Spilte mer variabelt enn de andre unge, men han likte å rehøyne, spesielt i sine egne blinder. Ganske uforutsigbar. Humørspiller.

Matt Perrins: Igjen en ung og lovende spiller. Han skiftet veldig gir, og gikk fra å spille svært stramt til svært løst når satt på bord med ham. Slo ofte tredjeslag å dag to. Han hadde en stil som passer svært bra i turneringer.

Nick Holbrook: En litt merkelig spiller. Han er en av de få i turneringer som forandrer på budstørrelsen ved høyning fra 2 til 5 ganger storeblind. Det gir noe tells, men det var ikke helt fast mønster i det, så jeg lot det ikke få for mye vekt når jeg skulle prøve å plassere ham på hender. Han hadde tidligere kastet JJ mot meg etter at han hadde synt et oppspill der jeg gikk over toppen igjen. Men han hadde også klart å havne i en monsterpott med JJ mot KK på dag 2. Men en J på river sørget for at potten på 600 000 havnet hos ham. Ellers så skiftet han gir en del. Men jeg er usikker på hvor stor grad av bevissthet det var med girskiftene.

James Sudworth: Den siste unge spilleren på bordet. Sammen med Ramsey den som klart hadde imponert meg mest. Flink til å spille hender, både før og etter flopp. Kunne kaste gode hender, men kunne også syne ned med middels hender. De fleste avgjørelsene virket veloverveide og fornuftige. Også han cashgamespiller som har spilt ganske lite turneringer.

Spillerne var generelt sett betydelig bedre enn på det siste finalebordet i Blackpool. Dessuten var det mange flere unge og uredde spillere.

Min stack på 268 500 var rett over snittstack, så alt lå til rette for at det kunne spilles bra poker.

Men det begynte ikke bra. Jeg ble rehøynet hver gang jeg høynet fra start. Dette skjedde også i Blackpool. Jeg hørte da at de andre spillerne hadde fått gode råd om hvordan de skulle slå meg. Rehøyne budene mine fra start da jeg ikke hadde lyst å risikere for mye tidlig. Dette stemmer jo ganske bra. Jeg har jo stort sett ikke kort når jeg spiller opp, så rehøyninger i mot på finalebord er ofte et godt våpen i mot. Jeg fant fort ut at jeg måtte stramme opp for å ikke ryke først.

Men jeg må innrømme at jeg holdt på å slå tilbake tidlig. I en av de aller første hendene så høynet jeg med 9-8 i ruter. Jeg fikk rehøyning fra Ramsey i lilleblind. Jeg var nesten helt sikker på at han ikke hadde noe. Dessuten var han en av dem som sikkert hadde fått råd fra Neil Channing. Jeg var på vei ned for å rehøyne, men feiget ut. Å risikere turneringen med 9 høy ble litt drøyt. Ramsey kunne jo ha våknet opp med en hånd.

Vi er nede i åtte spillere og spiller på blinder 5000/10000 med 500 i ante når jeg på knappen får to niere. Min første gode hånd for dagen. Jeg høyner til 24000. Lilleblind kaster, men Ramsey i storeblind begynner å gjøre klar chips til en høyning. Han går til 80000. Jeg finner ut at jeg må ta et standspunkt her og går all-in. Blikksyn og essepar var svaret jeg fikk. Jeg kjente allerede lukta av Kjevik flyplass. Men av alle undere i verden så kom det en nier! På river! Jeg trodde det nesten ikke. Sykt flaks! Min første utdragning i turneringen kom på finalebordet! Snakk om god timing! Jeg må dog innrømme at jeg hadde en litt flau smak i munnen...

Matt Perrins røk ut på 7. plass etter nesten ikke å ha spilt en hånd. Han var for meg den største skuffelsen på finalebordet. Med så mye talent og spill i seg som denne unge mannen hadde så burde han gjort mer ut av seg. Han spilte så stramt at han fikk LK til å virke som en Gus Hansen.

Hellet mitt skulle fortsette. I en pott der Keir Ratcliff høyner så har jeg A-J. Jeg har ikke rehøynet noe særlig før og dette en god mulighet. Han gikk til 30000 og jeg til 80000. Richard Lewindon går all-in med rundt 120000. Jeg må selvsagt syne og han viser opp A-Q. Men knekt på turn gjør at jeg vinner potten. Men overhodet ikke på noen vakker måte!

Så kommer en pott jeg ikke likte helt. Vi spiller på blinder 6000/12000 med 500 i ante. Jeg spiller opp med K-Q og får et syn av Keir Ratcliff. Floppen kommer 10-9-6 med to hjerter. Keir checker og jeg byr 34000. Keir går til 94000. Jeg er ganske sikker på at han ikke har mye her. Jeg er supernærme på å slå tredjeslaget. Men igjen feiger jeg ut da jeg er redd for at han vil føle at han ikke kan kaste hender som 77 og 88. Jeg bestemmer meg for å syne for å bløffe på alle turnkort. Men på turn hjerter 7 så går han all-in i front. Argh! Der forsvant det spillet. Han viste opp A-J med A i hjerter når jeg kastet og var veldig fornøyd med seg selv. Det var derimot ikke jeg! En dårlig og feigt spilt hånd.

På samme blinds er det kast rundt til meg i lilleblind. Han som satt mellom meg og Ramsey var blitt slått ut, så det var Ramsey som var i storeblind. Han ba meg bare syne. Men jeg så ned på JJ og hadde ingen planer om å følge hans ønsker. Jeg gikk til 30000. Ramsey skjøv ganske for ut en stack på 100000 slik at hans høyning med blinder ble 112000. Jeg hadde allerede planlagt at jeg skulle pushe hvis han gjorde det så min all-in kom raskt som lyn. Ramsey likte ikke det han hørte og ristet på hodet. Da visste jeg at jeg var best. Etter en liten stund så valgte han allikevel å syne med rundt 250000 bak og viste opp A-10. Ingen stygge kort kom og jeg hadde vunnet en kjempepott.

Vi gikk til pause og jeg hadde klar ledelse med 976000 når vi var 5 igjen. Dobbelt av snitt var bra!

Nå kommer en lang periode som det ikke skjer så mye. Jeg får ikke noe kort og må kaste på rehøyninger. Etter en stund så ryker Keir på 5. plass. Men fortsatt skjer det lite en lang periode.

Når vi går til middagspause har jeg fortsatt ledelsen, men den har krympet en del. Jeg har 881500 chips.

Etter pausen spiller jeg ganske aggressivt. Det virker ganske bra og jeg bygger litt. Blindene er 10000/20000 med 1000 i ante. Det er høyning til 50000 fra James Sudworth til høyre for meg som sitter på knappen. Jeg ser ned på K-Q. Ikke en krutthånd, men 4-veis er den ganske god. Dessuten kan James høyne med hva som helst fra knappen. Jeg spiller som sagt aggressivt og har fått mye kast, så jeg velger å rehøyne til 150000. James tenker lenge før han annonserer all-in med nesten 180000 til. Jeg må jo syne og han viser opp A-K. Ikke noe hjelp til meg og jeg har gitt fra med ledelsen. Ikke bra.

Jeg sitter nå en lang periode uten å få kort. Jeg må kaste på rehøyninger og klarer ikke å få til noe særlig. James Sudworth har høynet fra lilleblind fire runder på rad og jeg har kastet hver gang.

Jeg spiller på ca 415000 når det samme gjentar seg. Kast rundt til James som går til 60000. Jeg ser ned på K-7 off suit. Ikke noen krutthånd, men den beste jeg har hatt på lenge. Dessuten kan jeg ikke la James kjøre over meg. Så jeg går til 160000. James tenker litt og syner. Jeg har bare drøye 250000 bak, så dette er skummelt. Floppen kommer A-7-2. James checker. Jeg checker bak. Turn er en tier. Han checker igjen og jeg er sikker på at jeg er best når jeg byr ut 120000. Han kaster fort. Puh. Skummel pott.

Allerede i neste pott går han til 50000 fra knappen. Jeg har KK i lilleblind og går til 150000, men får dessverre kast. Jeg må innrømme at jeg hadde håpet på en all-in der.

Etter en periode der chipsene har gått frem og tilbake så får jeg AK i lilleblind. James høynet som vanlig på knappen, til 60000. Jeg høyner til 200000. James tenker i over et minutt før han annonserer all-in. Jeg tenker i nesten en hundredel før jeg sier "call". Han viser opp A-J og jeg har sjansen til å vinne en pott på over 800000, som er dagens største på finalebordet. Flopp 10-4-3 ser bra ut. Det gjør også 7 på turn. Men J på river sendte meg ned i søla. Jeg hadde bare drøye 200000 igjen og det så veldig mørkt ut.

Men jeg spiller knallhardt etter dette og stacken øker jevnt. James hadde plutselig fått nok og satte meg all-in. Jeg hadde A-J og synte. James viste opp A-8. Potten var på over 600000, så nå kunne jeg komme tilbake! Floppen kom 10-9-8. Skulle James vinne med dårligs hånd igjen? Turn 2 forandret ingenting. Men river 7 gjorde at jeg i høyeste grad var i live.

Så kom en litt spesiell pott. Det var høyning fra Nick i første posisjon til 60000. James synte. Jeg har K-8 suited i lilleblind. Jeg bør jo kaste her, men klarte ikke det. Jeg checket floppen blindt, og den kom K-9-4. Det var check fra begge de andre. Turn K. Drømmekort. Jeg checket igjen, og håpet på bud. Det kom fra James. Jeg hadde et lite read på han. Det gikk på måten han hentet chipsene fra stacken. Jeg fikk plutselig for meg at han hadde en god hånd når han bød ut 100000. Men jeg stolte ikke helt på magefølelsene mine og høynet til 230000. Han tenkte litt før han synte. Jeg visste umiddelbart at jeg var slått. Jeg kunne like godt ha hatt 2-3 off suit! Jeg checker på river og han går all-in. "Du har selvsagt 99" sa jeg, før jeg kastet. Her burde jeg luktet lunta før!

Jeg klarte aldri å komme meg etter denne potten. Til slutt fikk jeg på pengene med A-T mot 99 hos James. Ingen hjelp til meg og 4. plassen var resultatet.

Umiddelbart var jeg svært skuffet. Jeg burde ha spilt bedre. Jeg hadde både flaks og uflaks i finalen, og kan ikke klage på noe. Men jeg har lært en del, og det skal gjøre at jeg er bedre rustet neste gang. Det er jo seiere som teller!

I likhet med i Blackpool så var det den mest usannsynlige som sto igjen til slutt: Den godt voksne forretningsmannen Bernard Litman vant etter å ha slått James heads up.

I ettertid så må jeg innrømme at jeg fortsatt er skuffet. Men jeg vet jo at det er bra med enda et finalebord. Tre finalebord på de fem siste hold'em turneringene er jo ganske bra. Det har vært henholdsvis 341, 169 og 235 med, så det skyldes ikke veldig må startfelt heller. Men jeg har bare så sykt lyst å vinne en turnering igjen!

Andreas

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.