*Nettavisen* Nyheter.

Pokerblogg: Stille før stormen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

18.01.09 15:32

Brighton, GUKPT Leg 1, 18. januar 2009:

Dagen startet med 54 spillere (av opprinnelig 235). Vi skulle spille ned til finalebord med 9 spillere (eller maks 9 timers spill). Jeg lå godt an fra start med stack på 108200. Bordet jeg startet på var regnet som det klart tøffeste. De fleste her i England er folk jeg ikke kjenner, men rundt mitt bord kjente jeg faktisk til alle!

Her er listen over dem jeg startet med:

1 Tim Flanders
2 Pippa Flanders
3 Dinh Doat Le
4 Andreas Høivold
5 Iwan Jones
6 Mickey Wernick
7 Ian Woodley
8 Tony Phillips
9 Nicky Evans

Merkelig nok klarte de å plassere ekteparet Flanders i sete 1 og 2 på bordet. Pippa er ganske dårlig, men hun var i pengene i GUKPT Blackpool og er jo også her med til dag 2. Tim er svært erfaren og ellers ganske god. Dog vil jeg nok si at han var den dårligste av de mannlige spillerne på bordet.

Din Doat Le er som mange nok ser av navnet, en asiatisk spiller som er svært aggressiv og uforutsigbar. Han kan finne på mye rart og kan rehøyne med alt av kort.

Iwan Jones var chippie inn til dag to. En stødig spiller, men en som ikke gjør alt for mye sprell.

Mickey Wernick og Ian Woodley er begge godt voksne menn. Begge kan bløffe knallhardt og begge er svært erfarne.

Tony Phillips er ung og svært lovende spiller. Han hadde dog en veldig liten stack, så vi fikk ikke se noe av hans potensial i dag.

Nicky Evans er nok en ung spiller, bare 21 år gammel. Kanskje enda mer lovende enn Phillips og veldig god på spillet før floppen. Han er aggressiv, men på en svært balansert måte til å være så ung. Vi vil garantert høre mer om denne spilleren i fremtiden.

I starten skjedde det ikke alt for mye. Jeg kom ingen vei da kortene og spillet ikke satt som det skulle ha gjort.

Det var et par potter som kom direkte etter hverandre som viste litt om hvordan ting skulle gå:

Vi spiller med blinder 600/1200 med 100 i ante. Jeg høyner med 88 fra ganske tidlig posisjon til 3100. Nicky Evans går all in med rundt 20000. Pippa Flanders går all-in i etterkant, men dekker ikke Evans med sine rundt 12000. Jeg vet at sistnevnte aldri ville gjort dette med andre hender enn de aller, aller beste. Jeg kunne drømme om at hun hadde AK, men sannsynligvis var det enda bedre. Nicky Evans kan ha mye rart. Men jeg måtte sette han på rør for å kunne vurdere et syn. Så jeg kastet. Evans viste opp 9-8 off suit! Snakket vi om rør? Pippa viste opp AA og jeg var egentlig ganske fornøyd med kastet mitt. K-2-4-Q-3 i bordet forandret ikke på noe.

I neste pott drar jeg opp QQ UTG. Jeg høyner igjen til 3100. Evans, som er short etter forrige pott, går all-in med drøye 8000. Lett syn når det er kast rundt til meg igjen, selvsagt. Evans viser opp KK. Sukk. Ikke helt etter planen. Men heldigvis var han short. Ingen mirakler i bordet og to tapte potter på rad var et faktum.

Det var ikke det at jeg tapte så mye i disse pottene som gjorde noe. Men jeg følte litt at det gikk tregt. Heldigvis hadde jeg stack fra dag 1 som gjorde at jeg kunne ta det litt med ro. Og det var det jeg gjorde. Kortene var ikke noe å skrive hjem om og jeg kom ikke i noen riktige situasjoner til å spille gøye potter. Derfor spilte jeg litt passivt en periode.

Stackstørrelsen forteller også sitt. Etter to timer så hadde jeg gått ned til 101000 og etter fire timer hadde jeg 106000. Altså stillstand veldig lenge.

Mitt passive spill ga dog noen resultater. På blinder 1500/3000 med 200 i ante så spilte jeg opp med 9-8 i hjerter fra tidlig posisjon. Jeg vet selvsagt at dette er en hånd man bør holde seg unna i denne posisjonen, men jeg hadde sittet passiv lenge og ikke fått kort som var så gøye. Jeg gikk til 7200. Det var kast rundt til Martyn Cavanagh i storeblind. Martyn er en solid spiller, og også en svært hyggelig fyr. Og han har humor og selvironi. Sånne folk liker vi! Men tilbake til spillet: Han er kapabel til å spille ganske tricky av og til, så når han bare synte mitt oppspill så kunne han ha hva som helst av gode hender. Floppen kom A-Q-Q og han checket. Jeg bød ut 6800 som var under min opprinnelige høyning. Han kastet KK og sa det så riktig som han kunne: Dette var den verste floppen han kunne se. Han kjeftet litt på seg selv etter hånden for å ha slowspilt KK.

Igjen er jeg inne i en rolig periode. Men etter å ha byttet bord for andre gang så kommer dagens første store pott. Vi spiller på blinder 2000/4000 med 300 i ante. Det er igjen Martyn Cavanagh, som har flyttet med meg til dette bordet, jeg skulle spille mot. Han høyner fra UTG, i Kjetil Næss sin storeblind, til 11000. Jeg ser ned på AQ to seter senere. Her kan jeg kaste, men jeg har ikke rehøynet Cavanagh før, så jeg regner med å få respekt hvis jeg gjør det. Jeg går til 27000. Det er kast rundt til Cavanagh som tenker en stund før han syner. Floppen kommer Q-Q-7. Koseflopp de luxe! Cavanagh checker og jeg byr 23000. Igjen langt under halv pott, men potten er allerede stor og budet kan virke som en svakhet. Det siste var nok tilfelle. Cavanagh gikk all-in med rundt 75000. Jeg dekket akkurat det og Cavanagh var ute av turneringen. Og ikke minst: Jeg hadde gått godstack på godt over 200000 chips!

Til pause etter level 15 (6 timer) så gikk jeg med 265 600. Kjetil Næss hadde småslitne 63700 igjen på samme tidspunkt. Vi var nå bare 16 mann igjen, så dette begynte jo å bli spennende.

Dessverre så røyk Kjetil Næss ut ganske kort tid etterpå. Men nok en plassering i pengene på Kjetil er veldig bra. Han fikk også 3. plass i en annen turnering her, så han har formen inne.

Jeg spilte kosepoker. Ikke så mange store potter, men veldig mange små. Jeg rehøynet i de rette situasjonene med kort ned til 10-7 i samme farge og jeg hadde det veldig gøy. Til dagens siste pause gikk jeg med 348 600. Veldig fornøyd var jeg, for å si det mildt.

På siste level spiller vi 5000/10000 med 500 i ante. Vi var bare 10 igjen når vi begynte på dette nivået og en til måtte ut før finalebord var et faktum. Jeg fikk ikke noe kort på dette viktige nivået, og når vi bare er fem spillere på hvert bord så koster det å spille hver runde. Jeg høynet selvsagt en del, men fikk mange kontraslag. Jeg måtte kaste de fleste hendene, så det kostet litt chips.

På det andre bordet røyk det en shortstack og jeg var igjen på et finalebord. Dessverre var stacken litt redusert siden toppen. Men 268 500 er litt over snittet og absolutt noe jeg kan jobbe med. Jeg ligger som nummer fire av de ni som er igjen. Han som har mest har 622000 og minste stacken er på 99000.

Finalebord er det som er det klart gøyeste med poker etter min mening. For å beholde gleden lengst mulig så må jeg jo gjør det bra! Jeg gleder meg i alle fall som en unge!

Andreas

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.