*Nettavisen* Nyheter.

Pokerdømt vurderer re-buy

Pokerdømte Øyvind Pedersen vurderer sterkt å anke. Han – og pokermiljøet i Bergen – mener at retten manglet essensiell kunnskap om Texas Hold ’Em.

31.05.06 16:56

Les også: Lotteritilsynets reaksjon

Pedersen og en 24 år gammel medtiltalt er dømt for ulovlig alkoholsalg, arrangering av lykkespill og brudd på lotteriloven. Straffen ble en bot på 10.000 kroner og inndragning av 19.000 kroner som lå i potten da politiet stormet lokalene 14. oktober i fjor.

Manglet spilleforståelse
- Retten hadde ingen forutsetninger for å sette seg inn i hvorvidt Texas Hold ’Em er et ferdighetsspill eller ikke, slik denne hovedforhandlingen var, sier Leiv Kåre Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Johannessen er markedssjef i et spillselskap og manager for et av pokerlagene som reiser Europa rundt for å spille i store internasjonale turneringer. Han var også til stede under hovedforhandlingen i Midhordland Tingrett mandag, og fulgte den med stor interesse.

- Forsvareren prøvde å få fram ferdighetselementet i poker. Problemer var at ingen av de som var i vitneboksen hadde et klart bilde av hva det går ut på. Det sier seg selv at det er en vanskelig problemstilling når spillere bruker ett til to år på å finne ut av det selv, mener Johannessen.

14 dagers ankefrist
Øyvind Pedersen (26) hadde ennå ikke bestemt seg for om han vil anke dommen da han snakket med TV 2 Nettavisen onsdag ettermiddag.

- Det vet jeg ikke ennå. Jeg må rådføre meg med min medtiltalte og med advokaten min, sier askøyværingen. De to har 14 dager på seg før ankefristen går ut.

Pedersen er for øvrig enig i Johannessens vurdering.

- Retten har prøvd, så godt den kan, å sette seg inn i det. Men jeg har ikke inntrykk av at retten har den kunnskapen som skal til for å forstå at poker er et ferdighetsspill. I en eventuell anke vil vi belyse dette bedre, sier 26-åringen.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at pokervirksomheten Pedersen og hans medtiltalte stod bak hadde et betydelig omfang og et visst profesjonelt preg, samt at det ble solgt alkohol ulovlig under turneringene. Retten mener også at pengespill og spilleavhengighet er blitt et betydelig samfunnsproblem, og at dette taler for en streng reaksjon i saken mot Pedersen og hans 24 år gamle kamerat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag