RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Pokerfarse i retten

Sist oppdatert:
Hvorfor er noen ungdommer på Askøy kriminelle når de innbyr kamerater til pokerkveld og spleiser på øl? Og hvorfor går den norske staten fri når den prøver å få monopol på å ødelegge livene til 200.000?

På den ene siden; samfunnet som omsetter hasard for milliarder og som reklamerer for det i beste sendetid på statlig fjernsynskanal.

På den andre siden to naive ungdommer som liker å spille en hånd poker med tjommiene og som er dumme nok til å stille seg som fasilitatør og arrangør for at de med samme interesse skal ha et sted der de kan samles.

Med vanlig streng mine og med formaninger til tilhørerne - som alle er pokerspillere - om at latterutbrudd er upassende i en så alvorlig sak, blir saken håndtert som en hvilken som helst straffesak.

Aktor har sitt opplegg som går ut på å få folk til å innrømme at samtlige visste at poker er ulovlig.

Forsvareren, som må være kjøpt på REMA 1000, begynner å kryssforhøre en politibetjent på Askøy om hvorfor pokerklubber i Oslo ikke blir aksjonert mot.

- Kjære Dem, det må De skjønne De må spørre politimesteren i Oslo om, belærer sorenskriver Mette Cecilie Greve.

Rettssaken i Midthordland tingrett er et glimrende bilde på det vanvidd som råder rundt hasardspill i dette landet, der poker er blitt en folkesport og internasjonale pirater raker inn pengene som før gikk rett i staten gjennom Norsk Tipping og det gamle Pengelotteriet.

Internett og globaliseringen har gjort alle virkemidler meningsløs. Samfunnets gamle lover fungerer ikke. I Norge kan ingen ta deg for å spille vekk familieformuen på nettet til et selskap på Barbados, men samler 20 kamerater seg rundt tre-fire bord og 10-20.000 tusen kroner, er det rett i strafferegisteret.

Samtidig prøver samfunnet å få monopolisert automatspill som ruinerer opp til 200.000 mennesker årlig, av frykt for å miste skatteinntektene det gir.

Såkalte humanitære og andre organisasjoner lever på folks ulykke, mens retten i Bergen og politiet på Askøy etter ordre fra Lotteritilsynet prøver å spille sine siste kort mot småspillerne.

- Jeg skjønner ikke hvordan du kan vinne i Texas Hold 'Em uten å måtte vise kortene, sukker sorenskriveren. Og lurer til stadighet på hvorfor spillerne ikke mye heller spiller bridge.

Saken i Bergen er interessant fordi den kommer til å skape presedens og vil få betydning for tusenvis av småpokerspillere, mens de store med Idar Vollvik og Farmen-Snorre drar på cruise i internasjonalt farvann.

Noen må på ett eller annet tidspunkt stoppe denne farsen. For også her er det de pokerspillerne med størst ferdigheter som vinner.

Uten å vise kortene sine.

Hvordan går det an?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere