RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pokerklubb ranet med jernstang

Foto: ROBYN BECK (Afp)
Sist oppdatert:
Men politiet var mer opptatt av det ulovlige pokerspillet.

Klokka 02.30 natt til fredag ble en pokerklubb i en leilighet i Oslo sentrum ranet. Tre personer bevæpnet med to pistoler og en jernstang tok seg inn til klubben.

Ringte politiet
«Selma» (32), som ønsker å være anonym i denne artikkelen, spilte poker i leiligheten denne natten. Da ranerne kom befant hun seg på naborommet sammen med en kamerat.

- Jeg og en kamerat gikk ut for å ta oss en røyk. Plutselig hørte vi et drønn. Deretter hørte vi stemmer som sa «opp med safen», og da skjønte vi at det ikke var politiet, sier hun til Nettavisen.

Kameraten hennes hadde mobil på seg, og de fikk raskt ringt politiet.

- Jeg visste at safen hadde tidslås med fem minutters forsinkelse, med det hadde ikke ranerne fått med seg. Jeg ringte derfor politiet i god tro om at de kunne komme fram tidsnok for å ta dem, forteller hun.

Kom etter ti minutter
Hun forklarte alle detaljer til politiet. Men det tok lang tid før de dukket opp til stedet.

- Politiet kom til leiligheten etter ti minutter. Da hadde selvfølgelig ranerne dratt for lenge siden. Da jeg spurte hva som tok så lang tid, fikk jeg beskjed om at vi hadde hatt uflaks, de måtte rykke ut til Aker Brygge. De burde vært her på et halvt minutt, sier hun.

Skuffet
Hun er svært skuffet over at det tok så lang tid for dem å komme til stedet.

- Betyr dette at det ikke kan skje to ting på en gang som politiet må rykke ut til i Norges største by? Jeg ble veldig skuffet da politiet ikke kom midt under et væpnet ran, sier hun videre.

- En skadet
En person skal ha blitt skadet under ranet.

- En av de 11 gjestene som var tilstede under ranet fikk et slag i siden med en jernstang slik at han brakk flere ribbein, sier hun.

Hun forteller også at ranerne oppførte seg truende.

- De fikk med seg tusen kroner av en spiller. Når de skjønte at safen ikke kunne åpnes begynte de å kreve klokker og andre eiendeler. De oppførte seg veldig truende og sa ting som «vil du ha et hull i hodet», når ingen ville åpne safen, forteller «Selma».

Stakk av
«Selma» syns også at politiet brydde seg altfor lite om det dramatiske ranet.

- De avhørte meg og en annen person som fortsatt var i leiligheten. Men det virket som de var mer interessert i å destruere pokerutstyret. De sa at det var tydelig hva denne leiligheten ble brukt til og de brukte mer tid på å spørre om pokerspillet enn ranet, sier hun.

- Tok brus og sjokolade
De fikk dermed beskjed om at pokerbordene skulle destrueres og leiligheten skulle plomberes

- Politiet tok med seg pokerbord, chip, en PC, rundt 30 sjokolader og ti brett med brusbokser, sier hun videre.

Hun er forundret over at poltiet ikke tok med seg safen.

- Jeg skjønner ikke vitsen med å ta med seg masse brus og sjokolade. Safen har de jo ikke tatt med seg og på den kan det være fingeravtrykk fra ranerne, understreker hun.

- Kan ikke være alle steder samtidig
Politiet bekrefter at det har vært et væpnet ran i pokerklubben, men vil ikke si mer rundt hendelsen.

- Jeg kan bekrefte at det var et væpet ran i ved denne adressen natt til fredag, sier jourhavende etterforskningsleder ved Sentrum poltitstasjon, Einar Kroglund til Nettavisen.

Han sier også at en annen hendelse førte til at de ikke kom med det samme.

- Politiet kan ikke være alle steder på samme tid, sier han.

- Angrer
«Selma» tror at episoder som dette kan føre til at andre pokerklubber ikke vil anmelde lignende hendelser.

- Uansett om poker er ulovlig i Norge, så spilles det i alle byer over hele landet. Politiet har gått ut og oppfordret til at man må melde fra om slikt. Men nå får jo denne saken større problemer for oss enn for ranerne, så vi angrer nesten på at vi meldte fra, sier hun videre.

Hun får støtte av Bjørn André Kildalen, tidligere redaktør Norsk Pokermagasin.

- Politiet sender et veldig farlig signal i denne saken. Et væpnet ran er en handling som man forventer at politiet reagerer umiddelbart på, nå står pokermiljøet med den oppfattelsen at væpnet ran er noe man ikke ringer politiet om, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere