Pokerside truet med bøter

Arrangørene bak poker-NM for studenter rydder opp på nettstedet sitt etter at Lotteritilsynet har varslet dagbøter på 5000 kroner dagen.

01.02.06 14:33

Nesten 1200 håpefulle studenter har så langt meldt seg på til student-NM i poker som begynner i Tromsø mandag. Allerede før konkurransen tar til har den møtt motbør fra Lotteritilsynet. Først og fremst fordi tilsynet mener arrangøren markedsfører en nettbasert bookmaker, Expekt.

- Lotteritilsynet mener vi formidler spill for Expekt, der er vi uenige. Vi formidler vårt arrangement, og ikke Expekts, forklarer arrangementsansvarlig for nettstedet, Thomas Løvold til iBergen.no.

Truet med dagbøter
Kjernen i problemet er at arrangørene hadde linker til og logoer for Expekt på sine sider. Dette mener tilsynet er ulovlig, og varslet i ett skriv om dagbøter på 5000 kroner dagen dersom disse ikke ble fjernet fra siden.

- Nå er dette gjort, så nå avventer vi saken før vi går videre med den, sier seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Bård Eikeset til iBergen.no.

Løvold bekrefter overfor iBergen.no at dette ble gjort så fort de ble oppmerksomme på skrivet fra tilsynet.

Ble informert av avis
- Vi fikk skrivet fra Lotteritilsynet først i går. Da fikk vi det tilsendt fra Studvest. Jeg har aldri sett det ekte dokumentet fordi det ble sendt til domenets eier, ikke til StudentTorget, sier Løvold. Han understreker at arrangøren bak Student-NM i poker, StudentTorget, ikke er nevnt i skrivet fra tilsynet.

Lotteritilsynet har tidligere understreket at selve arrangementet er helt og holdent lovlig fordi det er gratis å delta, men stiller seg skeptiske til det de mener er formidling av ulovlig lotteri siden deltagerne må registrere seg på Expekts nettsider.

- Bakgrunnen for at vi bruker Expekts sine sider er fordi vi trenger programvaren de innehar. Vi har ikke programvare som støtter 1000 spillere av gangen, og for å få selve arrangementet til å gjennomføres enklest mulig ble det slik. Vi gjør ikke dette for å markedsføre andre spill, understreker Løvold.

Løvold presiserer at eieren av domenet student-nm.no ikke har noen kommersielle interesser i siden, men opprettet den da det ble klart at mesterskapet skulle arrangeres.

Ingen pengepremier
Studentene som skulle være så heldige at de kommer til finalen og eventuelt vinner den, vil ikke motta pengepremier fra mesterskapet.

- Nei, det er ingen rene pengepremier her. Ti deltagere vinner en tur med opphold for to i Praha. Vinneren er automatisk kvalifisert til VM i Poker i Las Vegas, hvor han eller hun får tur og opphold av oss, noen lommepenger og så betaler vi inngangssummen i mesterskapet på 10.000 dollar. Men noen kjappe penger får ingen av deltagerne i denne turnering, avslutter Løvold.

I Bergen vil den første kvalifiseringen foregå den 20. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.