RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pol-sjefen må også granskes

Når Vinmonopolets sjef, Knut Grøholt, har tatt imot smøring for over 100.000 kroner, er det grunn til å undre seg over hvor dypt ukulturen sitter.

Fra starten kunne smøresaken i Vinmonopolet virke smålig og overdimensjonert.

Men det sentrale er at en rekke butikksjefer - og nå også selve toppsjefen - kan ha brutt glassklare interne regler.

Og da handler ikke saken lenger om det bør være lov eller ei å motta noen flasker vin, men om konsekvenser for ledere som setter seg selv over interne regler.

Vi skal være forsiktige med å dømme før alle fakta ligger på bordet, men den saken som lukter vondest er smøreturen som involverer Vinmonopolets toppsjef, Knut Grøholt.

Bergens Tidende avslørte i dag at Grøholt i 2000 fikk en gratistur til Sydney-OL av tele- og dataleverandøren Bravida.

Grøholt tok med seg kona på business class. Verdien er trolig over 100.000 kroner, og Vinmonopolets direktør har heller ikke betalt skatt for gratisturen.

Turen kan neppe sies å ha en overvekt av faglig relevanse. I så fall er det sannsynlig at polsjefen skulle ført ytelsen opp i selvangivelsen og betalt skatt.

Så har ikke skjedd: - Det er eg redd for at eg ikkje har gjort, sier Grøholt til BT.

Vi snakker altså om en ytelse av betydelig størrelse, og det fra Telenor-eide Bravida.

I Vinmonopolets interne regler er det strengt forbudt å ta imot ytelser fra noen leverandør. Ifølge Bravida var Vinmonopolets direktør med som «kunde»., mens Grøholt ikke vet hvorfor han ble invitert.

Grøholts sak kommer selvsagt ubeleilig for en hardt presset organisasjon, hvor 13 ansatte er suspendert fra sine stillinger mens de granskes.

For de fleste av disse er det snakk om små summer og en viss faglig relevanse.

Likevel er det ingen nåde mens granskingen pågår - ikke minst fordi Vinmonopolet nå ønsker å signalisere at de tar saken alvorlig.

Skal man ha et fnugg av troverdighet, kan ikke styreleder Harald Arnkværn la toppsjefen slippe billigere.

Hva mener du? Bør Vinmonopolets sjef slippe billigere enn de andre ansatte? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere