RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polakkene passerer på din regning

Bergenske billister blir fremdeles forvekslet med polske og må dermed betale for bompasseringer de aldri har gjort.

Like etter nyttår kom det frem at den helautomatiske bompengeringen rundt Bergen har store problemer med å se forskjell på norske og polske bilskilt. Det resulterte i at mange måtte betale for bompasseringer som de aldri hadde foretatt seg.

Fremdeles problemer
Problemene er fremdeles ikke ryddet opp i og dermed bør du se ekstra nøye på regningen om du ikke har autopass-brikke i frontruten.

- Vi er svært oppmerksom på dette, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre den logikken som tolker skiltene. Jeg tror vi klarer å løse problemet, men jeg er ikke helt sikker på om vi noen gang kommer til å få et 100 prosent vanntett system, sier senioringeniør Geir Kjønigsen i Vegdirektoratet til NRK Hordaland.

Datamaskinene klarer nå å skille de danske skiltene fra de norske, men de polske er en hardere nøtt å knekke for maskinene.

- Sjekk regningen
Det er oppfordringen fra Forbrukerrådet. Også billister i Tønsberg bør ta en ekstra kikk på regningen siden de har det samme automatiske passeringssystemet.

Om polakk-problemene blir ryddet av veien, kommer også Oslo etter på den automatiske ordningen, skriver NRK Hordaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere