*Nettavisen* Nyheter.

Polarinstituttet anmelder Andhøy

Foto: New Zealand Custom Service (Scanpix)

Tromsø (NTB): Norsk Polarinstitutt har bestemt seg for å anmelde Jarle Andhøy igjen etter hans siste ekspedisjon i Antarktis.

13.04.12 14:39

Instituttet opplyser at de har levert inn en anmeldelse mot «den ansvarlige for Nilaya-ekspedisjonen». Anmeldelsen gjelder brudd på meldeplikten og manglende forsikring. Nilaya er navnet på seilbåten Andhøy kjøpte i New Zealand. Den er senere døpt om til Berserk, det samme navnet som to av Andhøys tidligere båter.

Norsk Polarinstitutt har formelt ansvar i Norge for å følge opp «Forskrift om vern av miljøet i Antarktis», og understreker at den ansvarlige for slik planlagt virksomhet i Antarktis plikter å melde fra til instituttet.

Norsk Polarinstitutt sier det ikke har mottatt informasjon og dokumentasjon som på en tilfredsstillende måte oppfylte plikten og derfor har levert inn en anmeldelse til Troms politidistrikt.

Jarle Andhøy og mannskapet om bord på seilbåten befinner seg for tiden i Puerto Williams i Chile dit båten ble tatt inn til kontroll 31. mars.

Andhøy avsluttet søket etter den forrige Berserk-båten og mannskapet etter å ha gjennomført en blomsterseremoni til minne om de savnede 22. februar i år. Han er ikke fornøyd med resultatet av leteaksjonen og vurderer en ny ekspedisjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.