*Nettavisen* Nyheter.

Polen advarer mot regional konflikt i Ukraina

Warszawa (NTB-Reuters): Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski kaller okkuperingen av regjeringsbygningene på Krim-halvøya torsdag et drastisk steg og advarer mot økt risiko for en regional konflikt.

- Overtakelsen av regjeringens bygninger av væpnede menn i Ukrainas Krim-region kan føre til en regional konflikt, sa Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski på en pressekonferanse torsdag, melder Reuters.

- Dette er et drastisk steg, og jeg advarer de som gjorde dette og de som tillot dem å gjøre dette, fordi det er slik en regional konflikt starter. Det er et veldig farlig spill, sa Sikorski.

Natt til torsdag ble regjeringskontorene og parlamentsbygningen okkupert av rundt 50 væpnede prorussiske menn i byen Simferopol på den russiskvennlige Krim-halvøya.

Simferopol er regionhovedstad på Krim-halvøya, et område av Ukraina der mange er orientert mot Russland og sympatien for de nye makthaverne i Kiev er liten. Den russiske svartehavsflåten har sitt hovedkvarter i Sevastopol på halvøya.

Onsdag var det sammenstøt mellom krimtatarer som støtter Ukrainas nye makthavere og prorussiske separatister utenfor parlamentsbygningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.