RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polen rundt hedrer Johannes Paul II

Foto: Morten Juhl (scanpix)
Sist oppdatert:
- Denne ekstraordinære mannen gjorde store ting for Polen, Øst-Europa og hele verden, uttaler rittdirektør.

Polen rundt er det østligste av Europas World Tour-ritt. Rittets historie strekker seg tilbake til 1928 og har vært en del av sykkelsportens øverste divisjon siden 2005.

Pave Johannes Paul II vil bli saligkåret i Roma søndag 1. mai. Den 68. utgaven av Polen rundt vil også hedre Karol Josef Wojtyla, som var hans fødenavn.

- Polen rundt vil huske Pave Johannes Paul II ved å passere noen av de mest symbolske stedene som merker hans eksistens, sier rittdirektør Czeslaw Lang i en pressemelding.

Lang vant rittet i 1980 og tok bronse i de olympiske lekene i Moskva samme år.

- Enda mer spektakulært
Lang kan fortelle at de har forsøkt å lage en mer fartsfylt løype i 2011.

- Vi har designet årets utgave av Polen rundt med den hensikt å gjøre det enda mer spektakulært, for publikum og ryttere. De flate etappene er forkortet og vil bli arrangert i tekniske og raske løyper på 100-130 kilometer. På denne måten blir det kamp fra første kilometer. Samtidig har vi besluttet å gjøre fjelletappene enda mer utfordrende, melder rittdirektøren.

Rittet vil fortsatt preges av at mange av etappene arrangeres i løyper på omtrent 5 mil, som kjøres et gitt antall ganger.

De avgjørende etappene i år vil være den femte etappen i Zakopane og den sjette fra Terma Bukovina til Bukowina Tatrzanska.

Norsk suksess?
Om noen nordmenn skal i ilden i det polske etapperittet er ennå uvisst.

Tidligere har Edvald Boasson Hagen hatt stor suksess i Polen. I 2009 vant han to etapper og ble nummer tre sammenlagt.

Lars Petter Nordhaug, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff kjørte rittet i fjor. Både Kristoff og Nordhaug gjorde gode enkeltetapper, Nordhaug ble nummer 27 sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere