*Nettavisen* Nyheter.

Polen rundt hedrer Johannes Paul II

Foto: Morten Juhl (scanpix)

- Denne ekstraordinære mannen gjorde store ting for Polen, Øst-Europa og hele verden, uttaler rittdirektør.

18.04.11 19:28

Polen rundt er det østligste av Europas World Tour-ritt. Rittets historie strekker seg tilbake til 1928 og har vært en del av sykkelsportens øverste divisjon siden 2005.

Pave Johannes Paul II vil bli saligkåret i Roma søndag 1. mai. Den 68. utgaven av Polen rundt vil også hedre Karol Josef Wojtyla, som var hans fødenavn.

- Polen rundt vil huske Pave Johannes Paul II ved å passere noen av de mest symbolske stedene som merker hans eksistens, sier rittdirektør Czeslaw Lang i en pressemelding.

Lang vant rittet i 1980 og tok bronse i de olympiske lekene i Moskva samme år.

- Enda mer spektakulært
Lang kan fortelle at de har forsøkt å lage en mer fartsfylt løype i 2011.

- Vi har designet årets utgave av Polen rundt med den hensikt å gjøre det enda mer spektakulært, for publikum og ryttere. De flate etappene er forkortet og vil bli arrangert i tekniske og raske løyper på 100-130 kilometer. På denne måten blir det kamp fra første kilometer. Samtidig har vi besluttet å gjøre fjelletappene enda mer utfordrende, melder rittdirektøren.

Rittet vil fortsatt preges av at mange av etappene arrangeres i løyper på omtrent 5 mil, som kjøres et gitt antall ganger.

De avgjørende etappene i år vil være den femte etappen i Zakopane og den sjette fra Terma Bukovina til Bukowina Tatrzanska.

Norsk suksess?
Om noen nordmenn skal i ilden i det polske etapperittet er ennå uvisst.

Tidligere har Edvald Boasson Hagen hatt stor suksess i Polen. I 2009 vant han to etapper og ble nummer tre sammenlagt.

Lars Petter Nordhaug, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff kjørte rittet i fjor. Både Kristoff og Nordhaug gjorde gode enkeltetapper, Nordhaug ble nummer 27 sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.