RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polen vil produsere skifergass neste år

Warszawa (NTB-AFP): Polen vil starte kommersiell utvinning av skifergass neste år og blir dermed det første landet i Europa som tar i bruk den omstridte fracking-teknikken.

Miljøfolk advarer om at utvinningen kan forurense grunnvannet. Teknikken går ut på å pumpe vann og kjemikalier under høyt trykk ned i dype klippeformasjoner for å frigjøre olje og gass.

Polen starter med den kommersielle utvinningen som følge av at resultater fra prøveboring nord i landet har vist seg å være over all forventning, ifølge visemiljøminister Piotr Wozniak.

- Resultatet er meget godt, sa han da nyheten ble kjent onsdag.

Polen og Litauen er de eneste europeiske landene som ønsker å sette i gang med rask kommersiell utvinning av skifergass ved å bruke hydraulisk fracking.

Polen ønsker å gjøre seg mindre avhengig av kraftimport fra Russland. I dag importerer landet to tredeler av sitt årlige forbruk av naturgass fra russerne. Skifergassen vil også bety av Polen kan gjøre seg mindre avhengig av landets sterkt forurensende kullkraftverk, som i dag står for 90 prosent av landets strømforsyninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere