Gå til sidens hovedinnhold

Polfarere nådde målet på Bøler senter

Det var kø av folk utenfor, da det nye Vinmonopolet endelig åpnet på Bøler.

BØLER: – Det er veldig fint med pol her, sa kunde Jan Eide etter at den røde snoren foran det nye vinmonopolet på Bøler senter var offisielt klippet over.

– Det eneste er at da får vi vel ikke pol på Oppsal, sa en annen kunde, Berit Kaldal, med et smil.

Begge to hadde tatt turen fra Oppsal for å få med seg åpningen med kake og alkoholfritt sprudlevann. De kjente ikke hverandre fra før av, men slo av en prat mellom hylleradene med drikkevarer. Oppsalbeboerne handler uansett mat på Bøler senter, og synes det er fint å få kjøpt vin samme sted.

En annen kunde, Tore Skistad fra Bøler, var helt enig.

– Dette er veldig bra! Før har jeg dratt helt til Mortensrud, men nå slipper jeg det!

Les også: Nå åpner snart polet på Bøler

Pol nummer 294

Distriktssjef i Vinmonopolet, Trond Idar Nilsen, ønsket velkommen til åpningen av polet på Bøler.

– Dette er butikk nummer 294, med cirka tusen forskjellige varer. Vi ønsker å være tilgjengelige der folk er og forventer å finne et pol, sa han og tittet fornøyd på alle kundene som strømmet inn i lokalet.

Butikksjef Marius Ringnes Nilsen likte også mottagelsen på Bøler.

– Folk har spurt etter pol lenge, og nå er det endelig kommet. Det bor jo mye folk her, og vi gleder oss til å komme i gang. Dette blir spennende, sa butikksjefen.

En vanskelig reise

Gårdeier, Sparebank 1 Forsikring, var representert ved investeringsdirektør Christian Parelius.

– Etter at vi overtok senteret i 2004 har vi hatt en strategi om å være et nærsenter som dekker beboernes hverdagslige behov. Det har vært en vanskelig reise så langt, men nå opplever vi en positiv utvikling, sa han fornøyd.

– Polet er et fint supplement. De bidrar til et bredere utvalg og er i stand til å trekke kunder som øvrige butikker også kan nyte godt av. Vi håper at polet og relokaliseringen av Jernia og Nille sammen kan bidra til et løft for senteret, sa Parelius.

Trenger to butikker til

Nå er det to tomme lokaler som gjenstår å få leid ut på Bøler senter. Parelius håper at nye butikker kan være på plass i løpet av ett år.

– Vi er i gode prosesser for å få leid ut, sier Parelius.

Han kan likevel ikke si noe mer om når eller hva slags butikker som eventuelt kommer.

– Når vi lykkes med de to siste butikklokalene vil vi ha et velfungerende nærsenter. Vi har takket nei til eiendomsbransjen, fordi det ikke er innenfor sortimentet vi ønsker. Vi er lyttende til hva kundene og øvrige butikker på senteret mener er relevant, og får innspill hele tiden, sier han.

Et vinmonopol har vært etterspurt på Bøler senter i årevis. Nå er drømmen oppfylt, og mange håper at dette vil vitalisere nærsenteret.

Les også: Skåler for nytt pol på Bøler

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter