RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polimoon kjøper fra A.P. Møller

Sist oppdatert:
Emballasjekonsernet Polimoon fortsetter ekspansjonen og har nå gjort en avtale om å kjøpe borparten av det danske gigantkonsernet A.P. Møller - Mærsks emballasjevirksomhet Rosti AS
Polimoon har signert en avtale om kjøp av Rosti AS-fabrikker som opererer innenfor emballasje segmentet. Unntatt fra avtalen er en tysk og en svensk fabrikk med PET flaske produksjon.

Rosti AS er i dag et datterselskap i det danske gigantkonsernet A.P. Møller - Mærsk A/S.

- Oppkjøpet vil styrke Polimoons posisjon i det nordiske og tyske emballasjemarkedet, skriver Polimoon i en melding.

Rostis fire fabrikker i Tyskland og ene i Danmark har rundt 290 ansatte og en årlig omsetning på 320 millioner kroner.

Rostis emballasjedivisjon er store på produksjon av flasker, tuber og kanner i Nord-Europa med hovedfokus på husholdingsartikler og personlig hygiene til konsumentmarkedet samt emballasje til kjemisk industri.

Kundene består av lokale og multinasjonale bedrifter, noe som passer ifølge selskapet godt inn i Polimoons allerede eksisterende kundeportefølje.

Konsoliderer

Polimoon begrunner blant annet kjøpet med behov for konsolidering i bransjen i tilelgg til at det gir ekspansjon.

- De siste årene har markedet vært preget av overkapasitet, noe som har nødvendiggjort konsolideringer. Oppkjøpet vil derfor bidra til å styrke både Polimoons og de oppkjøpte fabrikkenes posisjon i markedet, skriver Polimoon.

Lønnsomheten i de tyske fabrikkene er tilfredsstillende, mens den danske fabrikken går med tap.

- Fokus vil bli satt på å gjenvinne lønnsomheten i den danske virksomheten gjennom evaluering av hele virksomheten i Danmark inkludert to eksisterende Polimoon fabrikker. Kostnader for å restrukturere virksomhetene i Danmark i sin helhet er forventet, ifølge Polimoon.

Den utvidede Polimoon-gruppen vil samlet ha en årlig omsetning på omkring 3.000 millioner kroner, med 2740 ansatte representert i 13 forskjellige europeiske land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere