RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polioutbrudd i Pakistan spredt til Syria

Beirut (AFP-NTB): 13 barn i Syria er syke av polio. Utbruddet av sykdommen stammer fra Pakistan, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

- Analyser tyder på at de isolerte virusene mest sannsynlig er knyttet til virus som ble funnet i prøver fra omgivelsene i Egypt i desember 2012, og som slekter på virus fra Pakistan. Stammer av viruset har også blitt funnet i Israel, på Vestbredden og Gazastripen siden februar i år, opplyser WHO.

Vaksinasjonen av barna i Syria har blitt avbrutt av den 31 måneder lange borgerkrigen i landet. WHO mener det er stor risiko for at sykdommen spres mer fordi det er store folkeforflytninger i regionen og få er immune mot sykdommen.

FN uttalte i forrige uke at de er i ferd med å lage beredskapsplaner for å kunne vaksinere mer enn 20 millioner barn i Midtøsten etter utbruddet i Syria, som er det første i landet på 14 år. Vaksinasjonen skal skje i løpet av de neste seks månedene i Egypt, Irak, Jordan, Libanon, Gazastripen, Syria og Tyrkia. WHO har startet en kampanje for å få 1,6 millioner barn i Syria immune mot polio, meslinger, kusma og røde hunder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere