RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet advarer mot fylletrend blant ungdommer.
Politiet advarer mot fylletrend blant ungdommer. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Politi advarer mot fyllefest på ungdomsskolen

- Vi har fått tips om at det planlegges feiringer ved en god del av skolene, sier politiet.

Politiet i Asker og Bærum valgte torsdag å be foreldre i politidistriktet om å følge opp sine tiendeklassinger etter at de hadde siste skoledag onsdag.

I distriktet har det nemlig blitt en ny trend å drikke seg full og møte opp på skolen fredag når de lavere klassetrinnene har sine skoleavslutninger.

- Det er en ganske ny tradisjon som har vokst frem ved enkelte ungdomsskoler. Det oppleves som ubehagelig for elevene som har igjen en skoledag og for skolene, sier Ole Magnus Jensen, forebyggende koordinator i Asker og Bærum politidistrikt til osloby.no.

Han sier at han ikke har hørt at dette er noen trend i Oslo.

Han sier at politiet har fått flere tips om at det planlegges fyllefest på ungdomsskolene, og at politiet vil ha ekstra mange patruljer ute natt til fredag.

På Facebook skriver politiet:

Iforbindelse med at det er siste skoledag for 10.klasse idag oppfordrer vi foreldre til å følge opp hva ungdommen gjør. De siste årene har det vokst frem en tradisjon hvor ungdommen fester utover natten og ender opp i skolegården hvor de sover eller beveger seg rundt beruset når 8. og 9. klasse kommer på skolen på fredag. Dette har tidligere år medført både hærværk og ubehagelige situasjoner. Skolene ønsker ikke slike fester og det gjør ikke vi heller!

Vi er ute inatt og passer på- men som foreldre gjør dere den viktigste jobben! Si nei til at ungdommen drar på fest ikveld- så slipper vi å ringe deg når vi møter ungdommen din full!

Les meldingen, del den og kommenter her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere