Fremover omtalte i fjor sommer episoden der en ledende polititjenestemann i Midtre Hålogaland politidistrikt ble innbrakt, mistenkt for promillekjøring.

I går måtte mannen møte i Trondenes tingrett. Der kom det fram at blodprøven som ble tatt en time etter kjøreturen den 8. juli i fjor, viste en promille på 2,63, skriver Fremover.

Fikk tips
Politiet ble tipset om promillekjøringen av føreren av en bobil som hadde kjørt bak mannen fra flyplassen i Evenes og til Medkila. Ifølge bobilføreren kjørte mannen både vinglete og svært i utakt med fartsgrensen. Blant annet var han nede i 45 km/t i 80-sonen, skriver Harstad Tidende.

Salten politidistrikt, som har etterforsket saken, har bedt om 30 dager betinget fengsel, bot på 75.000 kroner, gjennomføring av promilleprogram samt inndragning av ”lappen” i tre år for politimannen.

Politilederen selv ba i retten om å få slippe fengsel.

Håper å få tilbake jobb
- Jeg har et håp om at jeg skal få tilbake jobben i politiet. I det året som er gått har jeg blant annet startet med videreutdanning. Jeg har bestemt meg for at denne dumskapen ikke skal knekke meg, sa han i retten ifølge Harstad Tidende. Mannen innrømmet å ha slitt med et alkoholproblem.

Han fortalte at han den aktuelle helga hadde drukket fra rundt klokken 14-15 lørdag til søndag morgen ved sju-tiden. Selv hevdet han å ha drukket rundt 2,5 liter vin samt nesten en flaske cognac i perioden. Da han våknet utpå dagen søndag, hev han innpå ”et par-tre” glass rødvin før han samme kveld ved 20.30-tiden kjørte til flyplassen for å hente en venninne.

Drakk Cognac
Da han kom hjem etter turen til Evenes, tok han en stor slurk cognac, hevdet han i følge HT i retten.

Rundt 15 minutter etter hjemkosten sto kollegene på døra, og mannen ble innbrakt til politistajonen.

Les flere saker i Fremover.