RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi hadde promille på 2,63

Foto: Ragnar Bøifot (Fremover)
Politilederen fra i Midtre Hålogaland kan likevel slippe fengsel.

Fremover omtalte i fjor sommer episoden der en ledende polititjenestemann i Midtre Hålogaland politidistrikt ble innbrakt, mistenkt for promillekjøring.

I går måtte mannen møte i Trondenes tingrett. Der kom det fram at blodprøven som ble tatt en time etter kjøreturen den 8. juli i fjor, viste en promille på 2,63, skriver Fremover.

Fikk tips
Politiet ble tipset om promillekjøringen av føreren av en bobil som hadde kjørt bak mannen fra flyplassen i Evenes og til Medkila. Ifølge bobilføreren kjørte mannen både vinglete og svært i utakt med fartsgrensen. Blant annet var han nede i 45 km/t i 80-sonen, skriver Harstad Tidende.

Salten politidistrikt, som har etterforsket saken, har bedt om 30 dager betinget fengsel, bot på 75.000 kroner, gjennomføring av promilleprogram samt inndragning av ”lappen” i tre år for politimannen.

Politilederen selv ba i retten om å få slippe fengsel.

Håper å få tilbake jobb
- Jeg har et håp om at jeg skal få tilbake jobben i politiet. I det året som er gått har jeg blant annet startet med videreutdanning. Jeg har bestemt meg for at denne dumskapen ikke skal knekke meg, sa han i retten ifølge Harstad Tidende. Mannen innrømmet å ha slitt med et alkoholproblem.

Han fortalte at han den aktuelle helga hadde drukket fra rundt klokken 14-15 lørdag til søndag morgen ved sju-tiden. Selv hevdet han å ha drukket rundt 2,5 liter vin samt nesten en flaske cognac i perioden. Da han våknet utpå dagen søndag, hev han innpå ”et par-tre” glass rødvin før han samme kveld ved 20.30-tiden kjørte til flyplassen for å hente en venninne.

Drakk Cognac
Da han kom hjem etter turen til Evenes, tok han en stor slurk cognac, hevdet han i følge HT i retten.

Rundt 15 minutter etter hjemkosten sto kollegene på døra, og mannen ble innbrakt til politistajonen.

Les flere saker i Fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere