RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi mot demonstranter i Bangkok

Bangkok (NTB-Reuters-DPA): Politiet i Thailands hovedstad Bangkok har stanset rundt 1.000 demonstranter som protesterte mot en ny amnestilov.

Hundrevis av politifolk forskanset bak barrikader forhindret onsdag demonstrantene i å nå fram til nasjonalforsamlingen i Bangkok. Opposisjonsleder Abhisit Vejjajiva forsøkte forgjeves å overtale politiet til å slippe representanter for demonstrasjonene inn i bygningen.

Demonstrasjonen forløp stort sett fredelig, og deltakerne fulgte sine lederes anmodninger om å spre seg da det ble klart at de ikke fikk nærme seg nasjonalforsamlingen.

- Vi er ingen mobb, vi forsøker bare å få fram et politisk budskap, sa Vejjajiva.

Den omstridte nye loven skal i utgangspunktet gjelde for flere hundre personer som er pågrepet i store regjeringsfiendtlige demonstrasjoner siden 2006. Regjeringen vil gjøre amnestiet gjeldende både for sine tilhengere og motstandere.

Men opposisjonen frykter at statsminister Yingluck Shinawatra vil bruke den nye loven til å hente sin bror og forgjenger som regjeringssjef, Thaksin Shinawatra, hjem fra eksil. Thaksin ble avsatt i et kupp i 2006 og flyktet fra Thailand for å unngå å bli satt i fengsel for korrupsjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere