Politi pågrep pappa - sønnen ville ha autografen til helten

AUTOGRAFEN: Her er autografen til politimannen som arresterte guttens pappa.

AUTOGRAFEN: Her er autografen til politimannen som arresterte guttens pappa. Foto: politiet i Stockholm

Les den sterke historien om møtet mellom politimannen og seksåringen.

Dette er en uvanlig sterk og nær historie fra politiet. Den handler om en helt vanlig utrykning til husbråk, forårsaket av en beruset mann.

Det er politiet i Stockholm som har lagt historien ut på Facebook. Sentralt er møtet mellom politimannen Jesper, og seksåringen som forsøkte å beskytte mamma med plastikksverd før politiet ankom.

«Hårtuster fra din mamma på gulvet. Rot i ditt hjem. Din pappa beruset og har lagt seg på gulvet i hallen. Han holder hendene over hodet når han hører at vi er på vei opp trapphuset. Vi støvler inn i ditt liv og legger dine pappas hender i håndjern. berøver hans frihet. Berøver hans mulighet til på en stund å være din pappa. Gap og skrik. Blåmerker og sår. En uro. Skyldfølelse» skriver politiet i den sjeldent følelsesladede meldingen.

Etter å ha snakket en stund, ber du snilt om min autograf. Du sier du samler på autografene til dine helter

«Etter at du med ditt eget plastsverd har forsøkt å stoppe pappa fra å mishandle din mamma, flykter du til naboen, en fremmed. Du påkaller vår hjelp. Du er seks år men snakker til meg som om du var en voksen. Hver mening som kommer ut av deg skjærer i mitt hjerte. Det gjør vondt å høre på det du sier. Det gjør vondt å lytte til dine opplevelser. Etter å ha snakket en stund, ber du snilt om min autograf. Du sier du samler på autografene til dine helter. Du sier at min underskrift skal havne på hyllen sammen med fotballspillerne i Hammarby. Den fineste utmerkelsen. Den mest verdifulle kvitteringen på at jeg og mine kolleger utgjør en forskjell. En forskjell for forsvarsløse som deg» skriver politiet og avslutter innlegget med

«Ta hånd om våre minste».

Du kan lese originalen på Facebook her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.