RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FENGSLET: To menn fra Nes er varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon mistenkt for drap på savnede Frank André Gundersen (innfelt). Her er politiadvokat Haris Hrenovica (t.v.) og den ene siktedes forsvarer, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)/Politiet
FENGSLET: To menn fra Nes er varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon mistenkt for drap på savnede Frank André Gundersen (innfelt). Her er politiadvokat Haris Hrenovica (t.v.) og den ene siktedes forsvarer, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)/Politiet

POLITIADVOKAT: - Vi har ikke funnet liket

Sist oppdatert:
Politiet har ikke funnet Frank André Gundersen (31).

- Vi har ikke funnet liket, men mistanken mot de siktede er styrket, sier politiadvokat ved Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica.

Siden 5. mai har 31 år gamle Frank André Gundersen vært savnet fra Skogbygda i Nes i Akershus. Den savnede bor egentlig i Vesterålen i Nord-Norge, men var på besøk i Skogbygda da han forsvant - uten mobil og bankkort.

Les også: To siktet for drap i savnetsak

Den 15. mai hadde 31-åringen vært savnet i ti dager, og politiet besluttet å sette i gang en leteaksjon. Store mannskaper har siden lett etter Gundersen i området.

Søndag gjennomsøkte krimteknikere huset hvor han var på besøk. De skal da ha gjort funn som ga dem skjellig grunn til å tro at 31-åringen har blitt drept.

ANTAS DREPT: Frank André Gundersen (31) har vært savnet fra Skogbygda i Nes siden 5. mai. Foto: Politiet


- Kan ikke spekulere
Mandag morgen opplyste politiet på Romerike at de har pågrepet og siktet to menn for drap på Gundersen. Den ene av de to mennene skal være den antatt dreptes fetter, og hans kamerat. Begge er i 20-årene og fra Nes.

Hrenovica, som er politijurist i saken, er svært sparsommelig med informasjon. Han vil verken si hvilke funn politiet gjorde i boligen til den siktede fetteren, eller hvilket motiv de mener de to skal ha hatt for å drepe Gundersen.

- Vi kan ikke spekulere i hva motivet er, og jeg vil heller ikke kommentere noe om funn. Vi er fortsatt i den innledende fasen i etterforskningen, og vi jobber dag og natt med fullt trøkk, sier han til Nettavisen tirsdag.

Les også: Gjenopptar leteaksjon etter Frank Andre

- Ikke lenger savnet
Mandag kveld meldte flere medier at politiet ikke vil svare på om de har funnet den savnede 31-åringen. Til Nettavisen er politiadvokaten svært vag på spørsmål om de fortsatt leter etter ham.

- Søket etter en savnet person er opphørt, siden han ikke lenger er savnet. Det betyr at statusen er endret til en drapssak, og at vedkommendes status er endret fra savnet til fornærmet, sa han tirsdag ettermiddag.

Senere samme kveld opplyser politiadvokaten likevel at de ikke har funnet liket av Frank André Gundersen. Samtidig sier han at mistanken mot de to siktede i saken er styrket.

Mandag ble begge de siktede varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon.

Politiet jobber nå med å samle bevis i saken.

- Vi etterforsker saken videre. Vi samler både tekniske bevis, og ønsker å snakke med vitner som kan ha sett eller hørt noe. Alle som har gjort funn eller observasjoner som de mener vi bør vite om, bes kontakte oss.

- Vi skal komme til bunns i denne saken. Vi gjør alt vi kan for det, sier Hrenovica.

Vet du noe om saken kan du kontakte politiets tipstelefon for saken på nummer 99 48 77 46.

AVSLUTTET SØK: Her kriminalteknikere etter savnede Frank André Gundersen på en eiendom i Sjølivegen i Skogbygda i Nes kommune mandag. To menn er nå siktet i saken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix


Les også: Frank Andre (29) er savnet – politiet har iverksatt leteaksjon


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere