RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiaksjon etter flere branner - mann pågrepet

Sist oppdatert:

En mann er pågrepet og siktet for å ha satt fyr på en garasje, en bil og et hus i Lensvik i Sør-Trøndelag, opplyser politiet til NTB.

Politiet pågrep mannen klokken 18.37 i forbindelse med brannene. Han er av tyrkisk opprinnelse, født i 1981 og har en relasjon til kvinnen som bor i huset.

– Det er en situasjon som har vært i forkant her. Vi vil komme med flere detaljer i morgen, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Leif Berglund til NTB søndag ettermiddag.

Politiet mottok første melding fra en pårørende av kvinnen klokken 15.20 søndag ettermiddag og rykket da ut til stedet. Ni minutter senere ble det oppdaget røyk som kom fra huset. Mannen stakk fra stedet til fots.

Han ble pågrepet etter å ha blitt observert av et vitne.

– Saken er så alvorlig at politiet måtte bevæpne seg. Det var en delvis komplisert aksjon som foregikk i mørket og vanskelig terreng. Den endte i en pågripelse hvor vedkommende etterkom politiets ordre, sier Berglund.

Kvinnen som bodde i huset, var i området da brannene ble påsatt. Det er uvisst nøyaktig hvor hun befant seg. Politiet ønsker heller ikke gå innpå hvorvidt hun er skadet.

– Hun blir ivaretatt av helsepersonell, sier Berglund.

Politiet opplyser videre at mannen i første omgang vil bli fremstilt for lege.

Etter det VG får opplyst hadde politiet kontakt med mannen på telefon. Han skal ha gått med på å overgi seg etter samtale med kommunelegen og familien hjemme i Tyrkia.

Både huset og garasjen var overtent i brannene, opplyser brannvesenet til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere