RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Vervik (Rogalands Avis)

Politiaksjon mot Hells Angels

Sist oppdatert:
- Jeg kan bekrefte at aksjonen kommer på bakgrunn av en straffesak i Oslo.

Oslo politidistrikt aksjonerte torsdag mot Hells Angels Stavanger sine lokaler på Braut, i tillegg til en rekke adresser i Rogaland.

Harald Bøhler, politioverbetjent og leder for etterforskningsavsnittet ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, sier til RA at de har pågrepet én person i 20-årene som følge av aksjonen.

Han forklarer at politiet har aksjonert mot en rekke adresser i Rogaland, inkludert Hells Angels Stavanger sine lokaler på Brauit, i tillegg til Hells Angels sine lokaler i Oslo.

– Aksjonen kommer på bakgrunn av en straffesak i Oslo. Straffesaken dreier seg om et beslag av våpen i området i nærheten av HA's lokaler i Strømsveien 222. Det er snakk om forskjellige typer våpen, både håndvåpen og tohåndsvåpen, sier Bøhler til RA.

– Opplysningene i saken peker mot en person som er hjemmehørende i Rogaland, og som har tilknytning til HA her, fortsetter han.

En pågrepet
Det var opplysningene fra straffesaken som førte til Oslo politidistrikts aksjon i Rogaland.

– Den personen som vi ønsket å ha tak i er pågrepet. Han ble funnet på en adresse i Rogaland, sier politioverbetjenten.

Han bekrefter at mannen ikke ble pågrepet på Braut, men på en av de andre adressene hvor politiet aksjonerte, uten at han vil spesifisere stedet nærmere.

Den pågrepne er en norsk statsborger i 20-årene med tilknytning til HA-miljøet i Rogaland.

Bøhler understreker at aksjonen har vært vellykket.

– Vi fikk pågrepet mannen, og har i tillegg gjort undersøkelser på alle de stedene hvor vi hadde rettens beslutning til å ransake, sier han.

Sommerfest
Mannen er siktet i saken, og vil bli avhørt. Samtidig vil politiet fortsette sine undersøkelser på aksjonsstedene.

– Undersøkelsene vil pågå en tid. Jeg kan ikke på nåværende tidspunkt uttale meg om vi har gjort noen funn på noen av stedene, påpeker Bøhler.

Rogaland politidistrik har bistått Oslo-politiet under den delen av aksjonen som har funnet sted i Rogaland, deriblant på Braut.

Hells Angels Stavanger skal i helgen ha sin årlige sommerfest.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere