Gå til sidens hovedinnhold

Politiaksjon på skole - elever kastet stoler

Oslo-politiet rykket ut med flere patruljer etter at elever gikk amok på videregående skole.

OSLO (Nettavisen): Ingen ble fysisk skadd, men politiet måtte rykke ut med flere patruljer da elever kastet stoler og utøvde skadeverk på Bjørnholt videregående skole i Oslo fredag.

«Vi er på vei til Bjørnholt videregående skole på Bjørndal. Ca 20 elever kaster stoler og utøver skadeverk på skolen i forbindelse med at det har oppstått en konflikt. Uvisst om noen er skadet. Vi er på vei for å gjenopprette ro på skolen», skriver Oslo-politiet på Twitter liker før klokken 13.30.

Rykket ut med flere patruljer

- Vi rykket ut med ganske mange patruljer og fikk kontroll på situasjonen. Meldingen gikk ut på at det var kastet stoler og at et klasserom var rasert. Det skal også ha blitt kastet en flaske mot en lærer. Heldigvis ble ingen fysisk skadd. Det skal ha vært hissig stemning, men ting roet seg fort da politiet ankom, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo-politiet til Nettavisen.

Mistet kontrollen

Ifølge politiet skal en lærer og skolen ha forsøkt å få kontroll på situasjonen, men måtte gi opp og valgte å ringe politiet da ting utartet.

- Politiet er på skolen nå og snakker med folk, og vi har pekt ut tre aktuelle personer som vi ønsker å snakke nærmere med, sier Stokkli, som foreløpig ikke kan si noe om alder og kjønn på de involverte.

Ved 13.40-tiden melder politiet at de har kontroll på situasjonen.

«Vi er på stedet med flere patruljer og har nå kontroll på situasjonen. Ingen er fysisk skadet og vi snakker med partene om årsaken til hendelsen», skriver politiet.

Bjørndal ligger i bydel Søndre Nordstrand, sørøst i Oslo kommune.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken