RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiblunder stanser rettssak

Sist oppdatert:
Korrupsjonssaken i Bærum kommune utsettes.

Høsten 2006 gikk Fylkesskattekontoret i Buskerud gjennom en rekke malerfirmaer og stusset over et par som hadde store inntekter, men nesten ikke utgifter til maling.

Saken avdekket at mange hadde fakturert for store regninger til Bærum kommune. Åtte ble dømt i tingretten, hvorav tre brødre for organisert kriminalitet.

Da ankesaken i Borgarting lagmannsrett startet tirsdag, ble det stilt spørsmål ved om politiet i Søndre Buskerud politidistrikt hadde glemt å fortelle tre brødre og en fetter at de ikke har plikt til å inkriminere nærstående i politiavhør, skriver Budstikkas nettutgave.

Informasjonen som var kommet frem under politiavhørene etter at de siktede ble pågrepet, har brødrene tidligere blitt konfrontert med i retten. Forsvarerne mente at denne informasjonen dermed ikke kunne brukes som bevis.

Torsdag besluttet lagmannsretten av brødrene og fetteren ikke hadde blitt tilstrekkelig underettet om denne retten, og at rettssaken dermed må stoppes og startes på nytt.

- Etter lagmannsrettens syn må virkningen av denne saksbehandlingsfeilien bli at saken utsettes til behandling med nye dommere og ny lagrett, sa lagdommer Dag Stousland i retten torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere