Politidirektoratet regner med forlenget midlertidig bevæpning

Det er sannsynlig at den midlertidige bevæpningen av norsk politi vil bli forlenget etter 1. desember, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet.

19.11.15 19:14

Under en pressekonferansen - som handlet om jakten på et mistenkt IS-medlem i Sverige - ble Songstad spurt om statusen på den midlertidige bevæpningen. Da sa han at en forlengelse kan bli aktuelt.

Les også: Utelukker ikke at IS-medlem er i Norge - dette vet vi om ham

– Ja, det er sannsynlig at den kan bli forlenget, sa Songstad.

Les også: Politiet skal likevel være bevæpnet

Fare for smitteeffekt

Beredskapsdirektøren sa at det derimot ikke er nevneverdig økt beredskap langs svenskegrensen i jakten på det mistenkte IS-medlemmet som har vært etterlyst siden onsdag. Da tok svensk politi kontakt.

Saken fortsetter under.

– Vi fant det naturlig at vi ville gi denne informasjonen til våre mannskaper, særlig de som jobber på grensen. Det i seg selv betyr ikke at mannen er i Norge. Vi har heller ingen informasjon om det, sier Songstad.

Samtidig understreker han at det er en viss fare for smitteeffekt etter et så omfattende terroranslag som det Paris opplevde i helgen.

Les også: Paris-terroren: En av terroristene hadde falskt svensk pass

Mistenkt for angrepsplaner

Den etterlyste heter Mutar Muthanna Majid. Han har reist fra Irak og Syria til Tyskland og siden videre til Sverige, ifølge avisa Expressen , som har fått innsyn i meldingen det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har sendt ut til politifolk som jakter på mannen.

Säpo mener mannen skal ha planer om å gjennomføre et angrep i Europa. Onsdag hevet Säpo beredskapsnivået i landet til nest høyeste nivå – fire av fem – på grunn av «konkret etterretningsinformasjon».

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.