Gå til sidens hovedinnhold

Politidirektoratet skal evaluere utrykningstiden

Florø (NTB): Sogn og Fjordane politidistrikt skal i samarbeid med Politidirektoratet evaluere politiets responstid i forbindelse med bussdrapene i Årdal.

Politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt gjentok på en pressekonferanse onsdag at politiets valg av omvei når de rykket ut til bussen i Årdal, fremstår som forsvarlig.

- Utrykningstiden på 1 time og 11 minutter er lang tid. Jeg har sagt tidligere at veivalget fremstår som forsvarlig. Det skal også evalueres, sa Iden på pressekonferansen.

Politiets valg av rute til stedet der bussen sto, var nesten fire mil lengre enn korteste vei. Politiet i Sogn og Fjordane skal evaluere saken i samarbeid med Politidirektoratet, men å kun evaluere utrykningstiden blir alt for snevert, mener Iden.

- Dette må ses i en mye større sammenheng. Det er viktig for meg å understreke at det er beredskapssituasjonen som sådan som skal evalueres, sa Iden.

- Kunne vi med ressursene vi har hatt en bedre beredskap i området? Beredskapen er mitt ansvar, og det er det som skal evalueres, la politimesteren til. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget