*Nettavisen* Nyheter.

Politidirektøren: - Vi må oppklare flere innbrudd

Oslo (NTB): Bare 600 av de 3.900 grove tyveriene fra villaer eller leiligheter som ble anmeldt i fjor, ble oppklart. Politidirektøren lover at politiet skal oppklare flere innbrudd i framtida.

Bare 15 prosent av innbruddene blir dermed oppklart, viser en gjennomgang som VG har gjort av innbruddssaker i landets 27 politidistrikter. Dette tallet ble også kjent da politidirektør Odd Reidar Humlegård i slutten av januar la fram kriminalitetstallene for 2012.

- Det er katastrofalt dårlig. Tallene skulle vært motsatt, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund. Han har et inntrykk av at mange saker blir henlagt for tidlig.

Sigve Bolstad, som er fungerende leder i Politiets Fellesforbund, mener den lave oppklaringsprosenten er et tydelig tegn på at den såkalte hverdagskriminaliteten blir nedprioritert. Innbrudd er et av områdene som har blitt mest forsømt, sier han.

Politidirektør Humlegård er slett ikke fornøyd med tallene:

- Jeg er ikke fornøyd med at bare 15 prosent av boliginnbruddene blir oppklart. Det er rett og slett ikke godt nok, sier han og understreker at oppklaringsprosenten skal opp, men uten at det skal skje på bekostning av andre områder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.