RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidirektøren får kritikk for ansettelse

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Politidirektør Odd Reidar Humlegård får kritikk for ikke å ha utlyst en nyopprettet lederstilling i Politidirektoratet. I stedet beordret han en tidligere kollega til stillingen.

Humlegård hentet en av sine mest betrodde medarbeidere fra tiden som leder av Kripos. Humlegård benyttet muligheten til å bruke beordring, og unngikk dermed kravet om at alle stillinger skal lyses ut, skriver Dagens Næringsliv.

- Han var ute i ett år og skulle tilbake til politiet. Situasjonen var kritisk i politifagavdelingen. Vi trengte mer ledelse med fagkunnskap, siden Politidirektoratet skal ha en sterkere rolle i styringen av særorganene. Derfor var det viktig å få inn folk med hans kompetanse, sier Humlegård.

Humlegård påpeker at situasjonen ikke er enestående, og at 20-30 andre personer er blitt innbeordret til Politidirektoratet på samme måte. Noen ganger kan slike midlertidige løsninger være av langvarig karakter, opptil sju år, legger han til.

Arbeidsrettsadvokat Jan Tormod Dege er kritisk til prosessen.

- Politidirektør Humlegård kan ikke omgå regelverket i tjenestemannsloven paragraf to som slår fast at alle stillinger skal utlyses eksternt med mindre det følger noe annet av lov, forskrift eller tariffavtale, noe som ikke er tilfellet i denne saken. Han har ikke utlyst denne stillingen. Det må han, sier Dege. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere