RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidirektøren klar til å brette opp ermene

Oslo (NTB): Statsministerens og justisministerens redegjørelser i Stortinget tirsdag var gode og viktige, mener politidirektør Odd Reidar Humlegård.

- Jeg er trygg på at jeg har hele norsk politi i ryggen når jeg sier at vi alle bretter opp ermene - og vi ser fram til å komme i gang, sier Humlegård, som selv var til stede i Stortinget for å høre de to redegjørelsene.

- 22. juli-kommisjonens rapport og redegjørelsene har gitt oss en mulighet til å endre og utvikle norsk politi, slik at vi i fellesskap kan bidra til en god beredskap og et trygt samfunn, sier Humlegård.

Han viser til at både statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Grete Faremo (Ap) vektla behovet for endringer i den norske beredskapen - både innen politiet, og mellom etater, nivåer og sektorer.

- Statsministeren kaller dette et taktskifte, og regjeringen vil stille til rådighet en tomt på Alnabru i Oslo for etableringen av et nytt beredskapssenter for politiets nasjonale beredskapsressurser. En slik samlokalisering skal korte ned responstid og styrke beredskapen, sier Humlegård. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere