RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er altfor få kvinner i lederstillinger i politiet,
Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er altfor få kvinner i lederstillinger i politiet, Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Politidirektøren: «Kvinnekrise i politiet»

Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er altfor få kvinner i lederstillinger i politiet, men sier en plan er satt i verk for å komme i mål.

For få år siden var én av tre politimestere kvinner, men i dag er det bare fire kvinner som er politimestere i landets 27 politidistrikter, skrev Dagbladet torsdag.

– Det plager meg. Vi har en kvinnekrise. Vi skal og må ha flere kvinnelige ledere. Vi har som etat over tid sviktet i rekrutterings- og lederutviklingsarbeidet. Og vi må erkjenne at det ikke bare er antallet kvinnelige politimestre som er for lavt. Det er for få kvinnelige ledere på alle nivåer, og alle arbeidsområder: etterforskning, strategisk og operativt, sier Humlegård til Dagbladet fredag.

Han peker dessuten på at nesten 40 prosent av politistudentene er kvinner, men at andelen kvinner i lederposisjoner ikke gjenspeiler dette.

Humlegård sier en plan for å få flere kvinner inn i toppjobber i politiet allerede er iverksatt, blant annet ved å ansette en human resources-direktør. Han sier dessuten at direktoratet er i full gang med å sentralisere og profesjonalisere leder- og rekrutteringsarbeidet.

– Tidligere har hvert distrikt hatt ansvaret for å identifisere talenter. Vi har kastet bort mye penger og tid på dårlige prosesser. Nå utvikles og gjennomføres lederutvikling og rekrutteringsprogrammer på samordnet vis i etaten. Det vil bære frukter, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere