*Nettavisen* Nyheter.

Politidistriktene støtter 22. juli-tiltakene

Oslo (NTB): Politidistriktene støtter de fleste forslagene til tiltak i Sønderland-utvalgets rapport etter terrorangrepene 22. juli. Blant annet gjelder det forsterking av bemanning, kompetanse og øvelser.

Rapporten har vært ute på høring. Hovedinntrykket er at politietaten gir sin tilslutning til læringspunktene og mener rapporten gir en realistisk og god beskrivelse av tilstanden, opplyser Politidirektoratet (POD).

Flere gir uttrykk for et ønske om at POD bør være tydeligere på sin rolle ved ekstraordinære hendelser og at direktoratet gir tydelige signaler i oppfølgingen etter 22. juli om hva som vil håndteres sentralt i direktoratet og hva som forventes løst lokalt av distriktene fremover.

I tillegg til politidistriktene har Politiets Fellesforbund kommet med sine innspill. Forbundet mener Politidirektoratet burde vært mer selvkritisk. Et annet ankepunkt fra forbundet er at utvalget så kategorisk fastslår at oppmøtested og kommunikasjonsproblemer ikke hadde noen avgjørende betydning for når og hvordan politiet kom seg over til Utøya.

Justisdepartementet har også bedt direktoratet gjennomgå deler av politiaksjonen på Utøya 22. juli på nytt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.