Gå til sidens hovedinnhold

Politidrapsmann dømt til tvungen psykisk helsevern

Kristiansand (NTB): 30-åringen som i 2010 ble dømt til fem års fengsel for å ha kjørt på og drept en politimann ved Grimstad, er nå dømt til tvungen psykisk helsevern.

Forholdene han nå er dømt for skjedde i forbindelse med at han rømte fra psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand i mai i år.

Kristiansand tingrett har kommet fram til at mannen var psykotisk da han begikk de straffbare forholdene våren 2012, og at han derfor ikke kan dømmes til fengsel.

I dommen står det at en overføring til tvungen psykisk helsevern er nødvendig for å verne samfunnet. Retten mener også at det er gjentakelsesfare, skriver Fædrelandsvennen.

30-åringen begikk voldshandlinger mot flere fengselsbetjenter under soning av dommen fra 2010, og ble overført til psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus 28. mai i år - før han rømte to måneder etter innleggelse.

Dagen etter stjal han en bil fra en kvinne ved å true henne med kniv, og startet dermed en voldsom biljakt. Mannen var også tiltalt for vold mot både en fangevokter og en psykolog i Åna fengsel, samt mot en politibetjent og en annen fangevokter. Han var også tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget