Politiet: - Dette er potensielt livsfarlig

Takras:

MÅTTE TA GREP: Politi og brannvesen måtte denne uken rykke ut til Grensen i Oslo, der fortau ble sperret av og istapper fjernet fra en av bygårdene.

MÅTTE TA GREP: Politi og brannvesen måtte denne uken rykke ut til Grensen i Oslo, der fortau ble sperret av og istapper fjernet fra en av bygårdene. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Mildvær øker faren for ras av snø og is fra tak i bygatene. Oslo-politiet ber gårdeierne skjerpe seg.

08.02.19 14:52

OSLO (Nettavisen): - Gårdeiere må ta sitt ansvar. Politiet har ikke ressurser til å følge opp dette rundt i hele byen, sier Oslo-politiet om rasfaren fra tak.

Operasjonsleder Vidar Pedersen ved operasjonssentralen for Oslo, Asker og Bærum sier til Nettavisen fredag at det har kommet flere bekymringsmeldinger til politiet om istapper og rasfare.

- Det har kommet et par meldinger i dag om lange istapper, og vi har vært ute og gjort vurderinger. Men politiet har mye å gjøre, og det er gårdeiers ansvar å treffe tiltak, understreker Pedersen.

- Tungt ansvar

- Det er ikke greit å sitte stille i båten og vente til det skjer noe. Snø og is på takene kan potensielt være livsfarlig eller forårsake alvorlige skader. Det er et tungt ansvar som hviler på gårdeierne her, sier operasjonslederen, før han legger til:

- Vår følelse er vel at ikke alle tar dette ansvaret på største alvor.

Les også: Meteorologene med utvidet farevarsel

Bil fikk istapp i frontruta

Så langt i vinter er det ikke meldt om alvorlige ulykker med fallende is og snø, men sist søndag falt en istapp ned i frontruta på en parkert bil i Urtegata.

I fjor vinter skrev Bymiljøetaten ut flere gebyrer til gårdeiere som ikke tok ansvaret for å sikre seg mot fallende is og snø fra tak. Gebyrene var fra kroner 1000 og opp til 5000 kroner.

I januar 2007 døde en 32 år gammel kvinne etter å ha blitt truffet av et takras på fortauet i Trondheimsveien i Oslo.

ISTAPPER: Det er istapper som dette, høyt oppe over fotgjengere i Oslos gater, politiet frykter. Bildet er tatt 3. februar. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

KLART ANSVAR: Politiet understreker at det er gårdeieres ansvar å sørge for sperring av gater og fortau og fjerning av snø og is fra byens tak. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag